Vállalj diákmunkát egyszerűen

Kisgyerekként nagyon érdekeltek a műszaki dolgok, ezért szereltem, barkácsoltam amikor csak tudtam. Még a taktikai lámpát is megszereltem, habár nem volt elromolva, de én szétszedtem majd újra össze. Volt amikor nem sikerült újra működő képessé tenni, de ebből is lehetett tanulni. Idővel egyre ügyesebb lettem és már saját magam készítettem saját maguktól működő dolgokat. Éppen ezért amikor oda került a sor, hogy iskolát válasszak, akkor nem is volt kérdés számomra, hogy műszaki területen szeretnék elhelyezkedni.

Amikor a továbbtanulás előtt álltam, akkor pedig már 100%-ig biztos voltam ebben. Kiválasztottam a legjobb műszaki oktatást végző egyetemet és jelentkeztem. Szerencsére fel is vettek, így elkezdődhetett az izgalmas egyetemi életem. Mellette volt olyan szabadidőm, amit szívesen töltöttem volna diákmunkával, ezért úgy döntöttem, hogy keresek valami olyat, amivel tapasztalatot is szerezhetek.

A TopiWork Iskolaszövetkezetnek köszönhetően pedig sikerült a lehető legjobb gyakornoki pozíciót megpályáznom. Eljutottam a személyes interjúig és sikerült el is nyernem a munkát. Azóta már nagyon sok olyan tapasztalatot szereztem ennél a cégnél, amit a jövőben is kamatoztatni tudok majd. Ezért nagyon örülök, hogy rá találtam a TopiWork oldalára és hogy ilyen jó diákmunka ajánlataik vannak a diákjaik számára.

Hogyan találtam rájuk és miként tudsz Te is munkát vállalni náluk vagy cégként együtt dolgozni velük?

Az internetnek köszönhetően találtam rá az oldalukra, ahol egyből meg is találtam minden fontos információt, amire szükségem volt a diákmunkával kapcsolatban. Megtudtam hogyan tudok a TopiWork Iskolaszövetkezeten keresztül diákmunkát vállalni, milyen folyamat vezet odáig míg elkezdhetem a munkát és minden diákmunkáról pontos leírást találtam.

Nagyon sok fajta diákmunka megtalálható az oldalukon, ezért a könnyebb kereshetőség érdekében kategóriákra vannak osztva a munkák. A következő kategóriák közül tudsz választani: alkalmi, egyéb, műszaki, IT, otthonról végezhető, gazdasági, fizikai, HR & Marketing. Ezek mind olyan kategóriák, amikben minden olyan munka megtalálható, amire egy diák csak vágyhat. Ha van olyan terület, ami kifejezetten érdekel, akkor érdemes lehet azokat a témákat kiválasztani és azok között a munkák között keresgélni. Ha nem tudod még mit csinálnál szívesen, akkor ebben az esetben is találni fogsz olyan munkát, ami neked való.

Amennyiben kérdésed merülne fel bármivel kapcsolatban, akkor nyugodtan kérdezhetsz tőlük, mert nagyon szívesen segítenek, azonban először érdemes lehet elolvasni a gyakori kérdéseket. Ha érdekel mások milyen kérdéseket tesznek fel gyakran és hogy a te válaszod is köztük van-e, akkor mindenképp olvasd el ezeket is. Mint látható, az iskolaszövetkezet mindent megtesz annak érdekében, hogy a diákok a legtöbb információt már a honlap elolvasása után megtudják. Ennek köszönhetően gyorsan, gördülékenyen és probléma mentesen mehet végbe a diákmunka vállalás.

Ha cégként szeretnél együtt működni egy iskolaszövetkezettel, akkor ennek több előnye is lehet. Első körben ismertebb lesz a céged a diákok körében. Az ilyen fajta foglalkoztatás járulékmentes, illetve nem kell a cégnek az adminisztrációval és a bérszámfejtéssel foglalkozni. Emellett a szövetkezet által kiállított számla költségként elszámolható, ennek köszönhetően plusz költséged ilyen szempontból nem keletkezik.

Ha szívesen foglalkoztatnál diákokat a vállalkozásodban, akkor válaszd a TopiWork Iskolaszövetkezetet, akik megbízhatók, mindig felkészültek és rugalmasak. Csak azokat a jelölteket ajánlják a személyes interjúra, akik valóban esélyesek lehetnek. Ezzel is nagyban megkönnyítik a munkátokat.

Válassz olyan Iskolaszövetkezetet, aki valóban a diákokért van és a cég érdekeit is figyelembe veszi. A TopiWork Iskolaszövetkezet valóban ilyen. Tégy egy próbát velük!