Taktikai elvonó a Felépülök Központ segítségével

Tapasztalatból tudom, hogy nem kevés ember küzd ma Magyarországon az alkoholizmus problémájával. Lehetnek ezek az emberek férfiak vagy nők, idősek vagy fiatalok. Fontos, hogy lehetőleg minél korábban felismerjék, hogy ezt az állapotot nem lehet sokáig tartani. Persze a “nem sokáig” emberfüggő, de az biztos, hogy akár évtizedeket is elveszíthet az ember az alkoholizmusa következtében. Egy ismerősöm ugyan 60 évesen hunyt el közvetve ennek a betegségnek köszönhetően, de akár 80 éves koráig is élhetett volna, ha nem lett volna ez a betegsége. Ami pedig talán ennél is rosszabb, hogy nem úgy vettem észre, hogy a környezetéből valaki is szólt volna neki, úgy igazán komolyan. Persze nem lehet csak külső hatásra, akaratuk ellenére elküldeni a függőket elvonóra. Ez nem fog tartós eredményhez vezetni, de fel lehet hívni a figyelmüket a problémára, hogy aztán saját elhatározásukból keressenek elvonó intézetet maguknak.

Ebből is, mint minden orvosi szolgáltatásból (többé-kevésbé) van magán és állami rendszerű ellátás. Az általam bemutatandó egy magán intézmény az Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés. Az állami elvonó programokkal ellentétben itt nincs szükség több hónapot várni arra, hogy valaki leszokjon. Persze a 28 napos program végén nem teljesen lesz az emberből “józan”, de elindulhat már egy biztos alappal a leszokáshoz vezető úton. Ami pedig még fontosabb, ennek a programnak a keretében egy biztonsági hálót is kap a felépülni kívánó beteg. Nem csak egy professzionális konzultációs rendszer keretében, hanem a saját családja bevonásával is. A Minnesota-modell, amin a program alapszik (és amihez a tudományos kutatást is el lehet olvasni, hiszen ott a linkje az oldalon belül az erre vonatkozó fül alatt) erősen hangsúlyozza a csoportterápia mellett a család bevonását, edukációját, hogy a későbbiekben támogatni tudják a beteget.

A hely maga, ahol a 28 napos leszokási programot tartják Szőcön található egy családi ház nagyságú és kialakítású házban. 4 szobával rendelkezik és maximum 6 ember befogadására képes egyszerre: 2 két ágyas és 2 egy ágyas szobával, egy szép, tiszta fürdővel, tágas nappalival és ebédlővel, valamint verandával. Ha a kedves olvasó kíváncsi, van lehetőség a számítógépről megtekinteni a területet egy 3D túra keretében.

És, ha már túra, a program résztvevőinek arra is lesz lehetősége több más program mellett: csoportos beszélgetések, olvasó klubok, aktivista lehetőségek és még sok más mellett. Ha esetleg valaki nincs meggyőződve a program sikeréről, annak javaslom a vélemények végig böngészését a média szereplések mellett. És persze ott van a tudományos kutatás, mint alap, amiből szintén nagyon sokat lehet megtudni.

Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK  Leszokás az alkoholról - komplex alkoholelvonó kezelés

Nem csak a 28 napos programot lehet igénybe venni náluk, hanem heti konzultációt is lehet intézni: családosat és/vagy személyeset, ezeknek a helyszíne Veszprém vagy Budapest. A konzultációk a 28 napos program résztvevőinek részét képezik az utógondozásnak, de igénybe vehetőek külön szolgáltatásként is.

Én azt kívánom bár senkinek ne lenne szüksége a Alkoholizmus kezelése FELÉPÜLÖK | Leszokás az alkoholról – komplex alkoholelvonó kezelés szolgáltatásaira, de ha egyszer ott a probléma, jobb kezelni minél előbb. Sok sikert kívánok minden betegnek a felépüléshez.