Pazar világítás

Magam sem tudom, pontosan miért, de a mai napig félek a sötétben. Egyszerűen képtelen vagyok behúzott függönnyel, vagy lehúzott redőnnyel aludni, mindig kell legalább egy halvány fényforrás, amely némi világossággal önti el a szobát.

Lehet, hogy túl sok rémmesét olvastak fel nekem gyerekkoromban, vagy szimplán csak ilyen ijedős vagyok, mindenesetre, a problémát nem szabad kezeletlenül hagyni.

Mondanom sem kell, hogy ez a félelem házon kívül is ugyanúgy megvan. Legutóbb például, kirándulni mentünk a barátaimmal, és véletlenszerűen rábukkantunk egy barlangra, amely láthatólag koromsötét volt belül.

Először felvetődött a többiekben, hogy merészségből fény nélkül szeretnének rajta keresztülmenni, aztán kissé elbizonytalanítottam őket az ötlet helyességében.

Kifejeztem, hogy ezt rendkívül veszélyesnek tartom, hiszen – legyünk bármilyen gyakorlott kirándulók is – világítás nélkül könnyedén szétzúzhatjuk magunkat egy sziklán, vagy leeshetünk valahová.

Kell valamilyen fogódzó, méghozzá fény formájában, az ilyen helyzetekben.

Szerencsére, egyik barátunknak eszébe jutott, hogy van nála taktikai lámpa, így mindenki hamar megnyugodott.

Miután sikerült ép bőrrel megúsznunk a barlangászást, arra gondoltunk, hogy jó lenne valamit főzni, miután hazaértünk.

Ez az ötlet sajnos nem aratott osztatlan sikert: a baráti társaság egyik fele már csak pihenésre vágyott, a másik fele viszont hajlott a kulináris élvezetek irányába.

Hazafelé a kocsiban el is kezdtünk ötletelni, hogy mit lenne érdemes majd készítenünk.

A csapat éhes felével megállapodtunk abban, hogy valami csípős fogásnak mindannyian örülnénk.

Mivel otthon azonban nem volt se egy megbízható szakácskönyv, sem pedig egy gasztronómiai titkokat rejtegető magazin, kénytelenek voltunk az internet segítségét kérni.

Így találtunk rá a pazarshop.hu nevű oldalra, ahol rengeteg hasznos és értékes információval gazdagodtunk a csípős szószokat, valamint a pikáns ételeket illetően.

Már csak abban nem voltunk biztosak, hogy melyik chiliszószt válasszuk majd a készülendő fogásunkhoz, ugyanis a pazarshop igen figyelemre méltó kínálattal rendelkezik.

Találtunk ott különféle elektronikai eszközöket (Bluetooth-eszközök, Power Bank, autós-és fali töltők, fejhallgatók), valamint chilivonat bögréket és autóillatosítókat is.

Valóban pazarnak találtuk a pazarshopot, ugyanakkor a bőség zavara meglehetősen nehézzé tette a választásunkat.

Arról nem is beszélve, hogy többféle fűszersóra, snack kolbászra és egyéb nassolnivalóra is ráakadtunk a pazarshop.hu-n.

Végül a Kegyes Halál nevezetű chiliszósz nyerte el leginkább a tetszésünket, mivel a pazarshop.hu hangsúlyozta is a leírásban, hogy ez a legerősebb termékük.

Picit tartottunk attól, hogy majd lángba borul még a hajunk is a szósz csípősségétől, de azért bíztunk abban, hogy a pazarshop.hu-n a lehető legjobb minőségű és legfinomabb szószokban lesz majd részünk.

Szerencsére, így is lett: a Kegyes Halál valóban kegyes volt és rendkívül ízletes, mindannyian felpezsdültünk tőle.

Nagyon örültem, hogy rátaláltam a pazarshop.hu-ra: anélkül ugyanis nem tudtuk volna ilyen nagyszerű kulináris élménnyel lezárni ezt a kirándulós napot.

A sötétségtől való félelmem sajnos nem múlt el, hiába volt pikáns és finom az étel.

Úgy látszik annak a legyőzéséhez nem lesz elég havi egy kirándulós nap beiktatása némi csípős fogással megfűszerezve.

De biztos vagyok benne, hogy taktikai lámpa ide vagy oda, egyszer kénytelen leszek fény nélkül leereszkedni abba a barlangba.

Addig meg keresem az utakat, amelyek bátorsággal töltenek el.

pazarshop