Nekem is kell egy jogsi!

Egy nagy túrára készültünk néhány haverommal, és mindenkinek ki volt osztva, hogy mi lesz a feladata az előkészületeket tekintve.

Az én dolgom az volt, hogy szerezzek egy taktikai lámpát.

Egy komolyabb, többnapos túrához nem árt egy ilyen világítóeszköz, mert ezek aztán bírják a gyűrődést. Ezt nyugodtan leejtheted vagy hozzá vághatod valamihez, akkor sem fogja feladni a szolgálatot, ellentétben valamilyen hagyományos zseblámpával, melyre úgy kell vigyázni, mint valami hímes tojásra.

Sajnos nagyon feledékeny vagyok, és a túra kezdetét megelőző napon jöttem rá, hogy a taktikai lámpát még nem vásároltam meg. Az internetes rendelés szóba sem jöhetett, mert nem szállították volna ki időben a lámpát.

Szerencsére a bátyámnak van jogsija, ezért csak bepattantunk az autóba, és elmentünk a szomszédos városba vásárolni egy taktikai lámpát.

Ez egy tanulságos történet volt, és rádöbbentett, hogy nekem is kéne egy jogosítvány.

Az első dolgom az volt a túra után, hogy az interneten elkezdtem tanulási és vizsga lehetőségeket keresni. Az online jogosítvány tanfolyam kecsegtető volt a számomra, mert szerintem kényelmesebb ezt otthonról csinálni.

Végül rátaláltam arra a weblapra, ami olyan lehetőségeket kínált, melyek elsőre azonnal megtetszettek. Ha kíváncsiak vagytok rá, akkor itt a címük: www.fordulatjogositvany.hu.

Mielőtt felléptem volna a weblapra, nem sok fogalmam volt még arról, hogy miként is zajlik egy jogosítványnak a megszerzése, de ennek a weboldalnak köszönhetően ez meglehetősen gyorsan változott.

Sok fontos tudnivalót megtaláltam ezen a platformon, és ehhez nem is kellet sokáig kutakodnom, mert minden ott van egy helyen és áttekinthetően. Egyszóval ez egy nagyon szuper weboldal!

Annyit tettem, hogy ráklikkeltem az autó jogosítvány menüpontra, és mindent megtudtam, amire csak szükségem volt.

Részletesen elmagyaráztak itt nekem a beiratkozás menetét, és azt is, hogy mire kell majd számítanom az elméleti és a gyakorlati tanfolyamokon.

Sőt, még arra is kitértek, hogy mi lesz a teendőm, ha sikeresen letettem a forgalmi vizsgát.

Szeretem, ha egy szolgáltató mindenre gondol, márpedig ők pontosan ilyenek!

Az elméleti oktatásukról tudni kell, hogy nem csak személyesen van lehetőség a részvételre, de online jogosítvány elméleti tanfolyamon is részt vehetünk. Mivel elég elfoglalt vagyok, ezért én az utóbbit választottam, és elmondhatom, hogy kiválóan működött, hiszen tökéletesen elsajátítottam a tananyagot.

A KRESZ vizsgára történő jelentkezést elintézte helyettem a suli, szóval ezzel semmi gondom nem volt.

A vizsgán brutálisan jó eredménnyel mentem át, pedig sosem tartottam magam jó tanulónak. Ez is csak azt bizonyítja, hogy ez a jogsis iskola igazán érti a dolgát.

A gyakorlati oktatás még csak most következik, de pozitív érzéseim vannak azzal kapcsolatban is. Valamennyi fontosabb budapesti tanpályán működnek az iskola oktatói, így a lefedettségre nem lehet panasz! Külön örülök, hogy én választhatom ki az oktatómat!