Napelem rendszerbe is megéri befektetni

Egy taktikai lámpára azért éri meg beruházni, mert hosszú távra szól a használata, és könnyen lehet, hogy egyszer megtérül a befektetés. Ez a napelem rendszer esetében is így van, azzal az eltéréssel, hogy ez utóbbi esetében teljesen biztos, hogy megtérül a rááldozott összeg. Egyrészt a villanyszámlánk kapcsán, másrészt a lelkiismeretünknek is jót tehet, hogy egy teljes mértékben megújuló energián alapuló rendszer lát el minket árammal, világítással, és meleg vízzel. A Napelemrendszer.info oldalán tudunk árajánlatot kérni, ha belevágnánk egy szinte életre szóló változásba, a villanyszámla mentes életbe.

Amennyiben a Napelemrendszer.info által végzett helyszíni felmérés során megállapítják, hogy a házunk olyan helyen fekszik, ahol elegendő nap éri nyáron a tetőt, és hogy az áramfogyasztásunk mértéke indokolttá teszi a befektetést, már semmi akadálya, hogy megrendeljük a rendszer telepítését. A napelem működését a nap elektromágneses sugarai teszik lehetővé, amelyeket a rendszer egyenárammá, egy beépített inverter pedig váltakozó árammá alakít.

A fel nem használt áram nem vész kárba: egy kétirányú villanyórán át eljut az áramszolgáltatóhoz, aki ezt természetesen elszámolja nekünk, így télen, amikor nekünk van szükségünk plusz áramra sem kell egy vagyont fizetnünk, mintha például gázzal, vagy hagyományos elektromos fűtőtesttel fűtenénk.

A napelem rendszer ára már akár kilenc-tíz éven belül teljes mértékben megtérülhet, hibátlan működése pedig még ezután is jó húsz-harminc évig garantált.