Mindent a megfelelő helyről!

Mindig minden esetben menjünk szaküzletbe! Én másokkal ellentétben erre esküszöm, mert így komoly esély van rá, hogy egy adott, helyben árusított terméket valódi szakembertől vehetünk meg. Aki segít a tökéletes választásban. Vagy olyan valakitől, aki erre a konkrét dologra specializálódott, nem pedig az történik, mint egy nagyáruházban, ahol az eladó a gumimatractól a gyerekkönyvig mindenhez csak egy kicsit konyít. Taktikai lámpát is így vegyünk. Hiszen nem kevés fajta létezik.

Tudom, olvashattok itt más tollából ellentétes véleményt, de én kiállok a sajátom mellett!

Egyszer nagyon ráfaragtunk azzal, hogy eseményszervezéskor egy sima szupermarketből próbáltunk példádul mindent megvenni. Az utolsó pillanatban. Egészen pontosan azért, mert ott, nagy mennyiségben csomagolt egy-két fajta dologból, ami nekünk kellett, csak egyféle volt elérhető. Ha sokat akartunk, nem volt választék. Mindegyikből csak egy verzió… Vagy jó, vagy nem… Na így nem működik. Ezen példánk is igazolja, olyan eladóhoz kellett volna fordulunk, mint a hunniakristaly.hu shop, akik ilyen helyzetekre, mások nagyvolumenben történő megvendégelésére specializálódtak eleve. Mostanra – sajnos már csak az említett eset után – aztán rájuk találtam, többször is rendeltem tőlük, és így már nem fog előfordulni, hogy nem a legjobb helyről leszünk a legjobb, legmegfelelőbb dolgokkal ellátva! Sok-sok rendezvény szervezésében vállalunk részt, és ezen a gyakorlaton nem változtatunk ezentúl. A Hunnia Kristálynál nem fogtok csalódni sem abban, hogy a vendéglátás bármely szegmensében el tudnak-e látni valamivel, sem a “kiszolgálás” gyorsaságában és pontosságában. Azért írom zárójelben, mert ők már alkalmazkodtak a webes gyors ügyintézés világához, webshopként is használjuk őket. Még nem jártam egyik üzletükben sem, bár, aki szeretné, megteheti. Mert több is van nekik – kontakt a hunniakristaly.hu weboldalon. Nem csak az ilyen, rapid, de nagy volumenű, vendégfogadó eseményeket “menedzselik le” velük közösen a szükséges hozzávalókkal mások, hanem többféle szektor használja a szolgáltatásukat. De mindig valamiféle vendéglátás áll a középpontban, ami ugyebár ételkiszolgálással és/vagy vendégekre való főzéssel is kapcsolatos.

Csak ilyen nagykerből szabad venni a dolgokat, ha ezzel foglalkozunk hivatásszserűen, mert lesz raktáron a szükséges mennyiség mindenből, ahogy a Hunniánál is ez megfigyelhető – a nagy kiszerelésből is lesz többféle, kiterjedt választék (hisz náluk minden esetben arra készülnek, hogy nem átlagemberek vesznek majd kis kiszerelésben valamit). A vendéglátóipar és a turisztikai, valamint az ellátó szektorok nagy barátjai, partnerei ők tehát!

Mondjuk, egy példán keresztül szemléltetve, ha minőségi vágódeszka kell gyorsan, akkor is ők a megoldás. De ha be akarunk spájzolni előre fogyóeszközökből (pl. szalvéta), vagy fel akarunk szerelni több dologgal egyszerre egy konyhát, hozzájuk akkor is fordulhatunk. Hisz, mint a linken is látjátok, ott aztán a speciális igényekre is ki van hegyezve minden. Éttermi szalvéta, fagylalt-szalvéta, szalvétagyűrű, stb. Vágódeszkából bükk, vagy flexibilis műanyag… Menzáról, vagy kávéházról legyen szó, nem annyi és nem ugyanolyan vágódeszka kell a konyhára! Nagyellátó szolgáltatás a javából!

Magukról is azt írják: lassan 30 éve követik a trendeket, és szélesítik mindenféle igénynek megfelelően a palettájukat. A fine dining irányába is elfordultak, holott területük például a hazai közétkeztetés is. Éttermi evőeszközöket Svájcból, üvegpoharakat legtöbbször Olaszországból hozatnak. Mindenből a legjobbat tényleg, de nem győzöm hangsúlyozni: differenciálni is segítenek, igény szerint. Eltérő vonalakat képviselnek, de egyikből sem csak a felszínes kivonatot kapjuk ott, hanem mindennek a velejét. Feltöltött raktárakkal, nagyobb kereslet kielégítésének szándékával. A vágódeszkától a kézfertőtlenítőig: ha ilyen területen mozogtok, náluk megtaláljátok, ami kell!