Minden világos

Mindig is nagy gondban voltunk, hogyha a gyakorlatias hozzáállás került szóba. A családban ugyanis valamiért ezt egyikünknek sem sikerült elsajátítania, úgy is mondhatnám: “művészlelkek” vagyunk, kár is volna tagadni.

Egy lehulló falevél látványa legalább annyira leköt minket, mint egy több száz éves szobor, vagy egy nem szokványosan kanyargó repedés a macskakövek között.

Alapvető beállítottságunk azért nem tántorít el minket attól, hogy olyan életteli dolgokat is műveljünk, mint pl. a túrázás. Legutóbb együttes erővel kitaláltuk, hogy nemcsak egy fél napot, hanem egyenesen egy egész hétvégét fogunk a szabadban tölteni. Ennek a tervnek a megvalósítása azonban több hasznosítható eszközt igényel tőlünk, mint amire előzetesen számítottunk: tudniillik, az általunk kiválasztott kirándulóhely egyik legfőbb látványossága egy elrejtett barlang, ráadásul azért sátrat sem árt vinni, hacsak nem válunk hirtelen a “természet vadvirágaivá”, és be nem érjük a levél borította talaj kényelmével.

Először is – mivel egy barlangot tettünk meg felfedezésünk elsődleges tárgyává – kénytelenek voltunk valamilyen lámpát szerezni, hiszen szerettünk volna minél több részletet látni azokból a híres cseppkövekből.

Gyorsan fel is kutattuk az internet addig még nem látott rejtelmeit, és rá is akadtunk a megoldásra: a különféle értékelések alapján egy taktikai lámpa beszerzése volt a legtanácsosabb. Itt akár vége is lehetne a történetnek, azonban – hála a rendkívül intelligens keresőmotoroknak – a szemünkbe ötlött egy másik nélkülözhetetlen tárgyat felugró oldal, a https://autofelszerelesek.hu/tetocsomagtarto, amely emlékeztetett bennünket autónk egyik kardinális hiányosságára: a hasznavehetetlenül apró csomagtartónkra.

A probléma mielőbbi orvoslásért kiáltott, hiszen a sok-sok étel és túrázó felszerelés mellett a sátrakat is magunkkal kellett, hogy vigyük valamilyen módon, a kocsink csomagterében meg maximum úgy fért volna el minden cuccunk, hogyha csak a taktikai lámpákat, valamint a sonkás szendvicseket visszük magunkkal, magunkon kívül. Mivel pedig nem vagyunk se fényevőek, sem pedig fakírok, hogy normális fekvőhely nélkül aludjunk, szorgosan belevetettük magunkat a különböző tetőcsomagtartók univerzumába.

A https://autofelszerelesek.hu/tetocsomagtarto nevezetű oldalon szerencsére számos fajta tetőcsomagtartó közül volt alkalmunk választani: a széles választéknak köszönhetően könnyedén és rövid idő alatt megtaláltuk azt a “darabot”, amelyik az autónk márkájának és korántsem óriási méretének megfelelt.

Ugyancsak megtudhattuk erről az oldalról, hogy mennyire fontos járművünket megóvni az esetleges túlterheléstől: a tetőcsomagtartó ebben is segítséget nyújthat, mivel – hogyha már beszereztünk egyet – nem kell többé féltett vagy törékeny csomagjainkat bepréselnünk a többi doboz, vagy táska közé.

Egy tetőcsomagtartó ráadásul, hihetetlenül biztonságos is: azt gondolnánk, hogy nem valami veszélytelen a különféle holmijainkat a fejünk fölött szállítani, miközben 120 km/ órás sebességgel süvítünk a hasonló erejű ellenszélben, azonban nem kell tartanunk cuccaink potenciális sérülésétől. A rögzítési folyamat ugyanis meglehetősen egyszerű: mindössze annyit kell tennünk, hogy a gyári felfogatási helyre felszereljük a tetőcsomagtartót, és már indulhat is a helyhiány miatt majdnem lefújt kirándulás!

Arról nem is beszélve, hogy közel sem nevezhető biztonságosnak, hogyha pl. egy bőröndökből álló halom tornyosul a csomagtérben: a mögöttünk lévő forgalomnak ebben az esetben érdemes fokozott figyelemmel viseltetnie irántunk, mivel mi – kis túlzással – nem is nagyon látunk belőlük semmit.

A sátrak szállításának legyőzhetetlen vágya mellett, nem akartuk magunkat semmiféle veszélynek kitenni. Épp elég lesz nekünk a barlangban a denevérekkel és a pókokkal megküzdeni, nem hiányzik még egy karambol is.

Ezért az említett oldalról kiválasztottuk a számunkra ideálisnak vélt tetőcsomagtartót, és hamarosan hozzá is láttunk a szükséges műveletekhez: igencsak rövid időn belül elkészültünk a rögzítésével, és – legnagyobb meglepődésünkre – az összes sátor, elemózsia, valamint hátizsákunk is elfért benne.