Maximalista vagyok? Ezt hívják annak?

Minek neked taktikai lámpa? – kérdezte István barátom, amikor a sátras kirándulásunk előtt rendeltem egyet. Felvágósnak ítélte, illetve a terméket túlárazottnak. Neki egy régebbi zseblámpa is megteszi – mondta. Ugyanez játszódott le, amikor eldöntöttem, hogy nem csak egy mountain bikeot tartok majd itthon, hanem terepre, és aszfaltra két külön bicajt fogok fenntartani. Azt hiszem, jellemző rám az élet minden területén, hogy ha csinálok valamit, akkor azt szeretem profin csinálni.

Kevésbé volt azonban kritikus a mentalitásommal, amikor elmondtam neki, hogy én bizony sulikezdés előtt, már előre, iskola előkészítő feladatok segítségével fogok foglalkozni külön a kisfiammal. Ez fontosabb, mint bármi, ezért ebből még kevésbé engednék! A Szilvia Logopédia nevű oldal módszereit fogom használni, amely “módszertan” egyéb, gyermekek nyelvi fejlődését segítő programok mellett, ténylegesen az iskola előkészítő feladatok terén is kivételes. Ennek legjobb eszközei a Látogatás a tudás birodalmába könyvek. De a fent linkelt weboldalról sok egyéb más is rendelhető. Még kisebb korban lévő gyerekeknek is.

Ha mégis lennének, akik kétkednek, azoknak fontos volna, hogy az eszükbe idézzék: megváltozott már a világunk, a gyerekek többségének túl nagy kihívássá vált az iskolakezdés a XXI. századi környezetben. Ezeket nem én mondom, hanem Szabó Szilvia logopédus, aki szerintem megalapozottan mérte fel, hogy a kisgyerekek 70%-a érintett lehet, ha bármiféle nehézségről van szó. Ha ti is a legjobbat akarjátok hát a gyermeknek, álljon az még az iskolakezdés előtt, vagy épp azután, akkor kövessétek sokak példáját, akiknek Szilvia már segített. Feladatgyűjteményekkel, ösztönző játékokkal, egyebekkel. Én is megmaradok ilyennek: zseblámpákból, bicikliből, tabletből is a legjobbat, sulikezdés előtt pedig iskola előkészítő feladatokra fel!