Két világ ha találkozik: taktikai lámpák és cserép árak

A párommal nagyon szeretünk az interneten vásárolni, de ezzel nem vagyunk egyedül. Az elmúlt években nagyon sokan tértek át az internetes vásárlásokra, hisz gyors, kényelmes, sokszor jobb áron is vannak a dolgok, mintha elmennénk egy üzletbe és ott vásárolnánk meg. Nemrégiben áradozott az új taktikai lámpájáról, ami nagyon tartós és strapabíró, én meg majdnem dobtam egy hátast, mikor megtudtam, hogy mennyibe is került. Élvezettel magyarázta utána, hogy milyen sok mindent tud, és mennyi mindent lehet rajta beállítani, de nem igazán értettem ezeket. De hát így vagyok én a kertemmel, virágaimmal.

Ő a lámpákat, én pedig a gazdabolt.hu-t mutattam meg neki, nevezetesen azt, hogy milyen cserép árak vannak. Nem csak cserepeket, ládákat és tálcákat is lehet itt vásárolni, melyekre mind nagy szükségem volt nekem is. Mivel egy picit több időm lett az idei tavaszi időszakban, így elhatároztam, hogy nem palántát veszek, hanem megpróbálom magam nevelni őket magról. Tudom, hogy hatalmas vállalkozás, főleg egy kezdőnek, de mivel gyerekkoromból még volt pár ilyen emlékem, és utána is olvastam a témának, ezért bátran belevágtam.

Első lépésként ellátogattam a gazdabolt.hu webáruházban, ahol beszereztem minden szükséges dolgot. A cserép árak meglepően alacsonyak voltak, úgy a balkonládáké, mint a tálcáké, és egyéb dolgoké. A balkonládáink is cserére szorultak már, így azokból is bevásároltam. Nagyon sok műanyag cserepet is találtam itt, többek között olyat is, melyet kifejezetten burgonya ültetéséhez gyártottak, ezen kívül pedig sokféle méretben találtam cserepeket. Ezeket is alaposan átgondoltam, hogy mikor melyikre lenne szükségem, és aszerint vettem meg őket. Aki nagy mennyiségben gondolkodik, itt, a gazdabolt.hu-n az is bátran válogathat, hisz nem csak darabos, hanem kartonos kiszerelést is találunk bizonyos termékekből.

Ha egyenként nézzük, egyáltalán nem nagy tétel a cserép vásárlása, így érdemes rászánni az időt, hogy átgondoljuk, mennyire is lenne szükségünk. A gazdabolt.hu-n azért jó vásárolni, mert a széles kínálat itt találkozik az igen kedvező árakkal. Vannak szögletes és kerek műanyag cserepek pár száz forintért, sőt, egy 11 centiméteres szögletes cserép ára mindössze 67 forint. Persze a cserép árak sok mindentől függenek, a mérettől elsősorban, de itt tényleg mindenki megtalálja a neki valót. Számtalanszor jártam már úgy, hogy ránézésre vettem meg egy cserepet, aztán kiderült, hogy bele sem fér a kaspóba, kilóg, vagy épp elvész benne. Azóta kaspókat is megmérem, szélességet és magasságot, így biztos lehetek abban, hogy a jó méretű cserepet teszem a kosárba.

Persze vannak olyan cserepek is a gazdabolt.hu-n, melyeket nem is kell kaspóba tenni, ilyenek a bordás terrakotta cserepek, melyek önmagukban is szép látványt nyújtanak. Erősek, strapabíróak, egyszóval kiváló választás lehet például kültérre is egy ilyen cserép. A cserepekhez persze járnak az alátétek is, és vannak itt kaspók is szép számmal. Nem csak mennyiségben, méretben és színekben is óriási a választék, vidám színek és formák, itt mindenki tud válogatni.

Na de hogy visszatérjek eredeti témámra, a palántázásra, hisz voltaképp ezért kerestem fel eredetileg a gazdabolt.hu-t. Szóval ami nekem nagyon tetszett, az a tőzegcserép. Ezek tőzegből és faforgácsból készülnek, tehát környezetbarát a használatuk. A növénynek, a magnak is jót tesz, hisz a szerkezetük porózus, jól levegőzik a növény gyökere. Így gyorsabban nő, erősebb lesz, ráadásul a nedvességet is nagyon jól tartja. Mi magunk is megtudhatjuk, ha a növény kiszáradt, hisz amíg a tartó nedves, a föld is az. Ha pedig azt tapasztaljuk, hogy a cserép száraz, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a talaj is száraz. A legjobb az egészben, legalábbis én ennek örültem a legjobban, hogy egyben kell elültetni a növényt a tőzeggel, ami bekerülve a földbe, egyszerűen csak lebomlik. Ráadásul ennek az ára is nagyon nagyon kedvező.

Aki tehát bármilyen cserepet szeretne venni, legyen az akár egy szép kaspó, vagy tőzeg-faforgács a palántáinak, mindenképp keresse fel a gazdabolt.hu-t.