Fogkorona és a fogorvos nagyon vakító lámpája

Észrevettétek már, hogy mennyire erős a fogorvos lámpájának a fénye? persze, tudom, neki sok fényre van szüksége, hogy az alapvetően sötét szájban is jól lássa a fogakat, de még így is, hogy tudom miért szükséges, nagyon vakítónak találom.

Elég sok lámpám van otthon, de szerintem egyik sem vakít annyira fehéren, mint a fogorvos lámpája.

Egyébként azért mentem fogorvoshoz, mert egy elég nagy butaságot csináltam. A videókban láttam, hogy vannak emberek, akik ki tudják nyitni a sörösüveget a fogukkal, és én is szerettem volna megcsinálni ezt a trükköt. A videóban dicsőség és sör volt az elkövetők jutalma, de én szegényebb lettem egy fél foggal.

Bele sem gondoltam, hogy ennyire egyszerűen le lehet törni egy fogat, de most a saját káromon tanultam az esetből.

Egy fog, vagy egy fél fog pótlására, mint kiderült, a legjobb megoldás a fogkorona. Ezek a kis pótlások több anyagból is készülhetnek és több színben is elérhetők, hogy a pótlás a legjobban passzoljon a fogsor színéhez. elég amatőr hiba a fogászatokon a nem megfelelő szín választása, vagy a túl nagy esetleg túl kicsi pótlás készítése.

A fogkorona jól mutat, ha jól van megcsinálva. Egy hozzáértő fogorvos kezei között egy korona gyors, rutinszerű beavatkozás. És így van ez a fogorvosbudapest.info rendelőjében is.

Ez egy magánrendelő, évek óta ide járok már az egész családdal együtt. eddig szerencsére nem voltgondom a fogaimmal, és ez sem a rossz fogaknak vagy a genetikának, csak a saját butaságomnak köszönhető.

A fogorvos egy kicsit csodálkozott, mikor elmeséltem, hogyan sikerült letörni a fogamat, hogy egy söröskupak volt a tettes, de azt mondta, nem ez volt a legcifrább eset, amivel már találkozott.

Itt egyébként olyan orvosok vannak, akik nagyon sok tapasztalattal rendelkeznek, ezért bátran a fogorvosomra mertem bízni a fogkorona felrakását, ami elég szép lett. Nem is látszik, hogy az csak egy pót-fog.

Egy életre megtanultam, hogy ne nyissam ki a fogammal a sörösüveget.