Csavarok lámpafénynél

Hihetetlen, hogy mennyi mindent lehet találni az interneten. Mondjuk, ez nem tudom, hogy mennyire jó hír, mivel még az egyetemen igen hosszas dörgedelmet zengedeztek nekünk arról, hogy az online felületek milyen negatív hatással vannak az elmére.

Azt hiszem, ezt valahol mindig is túlzásnak éreztem, annak ellenére, hogy rengeteg embernél fedeztem fel kimutatható jelét annak, hogy valóban kissé visszaveti a mindennapos gondolkodás lendületét a számítógép használata.

Ha eltévedünk valahol, elég, hogyha csak bekapcsoljuk a tartózkodási helyünk megosztását, és valahogy máris ki tudunk keveredni a slamasztikából.

Pedig mennyivel izgalmasabb lenne pl. interakcióba elegyedni eligazítás végett, vagy mondjuk a különféle táblákat és jelzéseket követni, ahelyett, hogy egy program pillanatok alatt megfosszon minket minden élménytől.

Szerintem nem lehet fekete-fehéren megítélni ezt a témakört: bizonyos esetekben akár életmentő is lehet az internet nyújtotta segítség, más helyzeteknél pedig nem szolgál mást az alkalmazása, csupán agysejtjeink kényelmének megőrzését.

Szendvicspanel csavarok

Valamilyen szinten magam ellen beszélek persze, mert éppen bizonyos weboldalak segítségével találtam olyan eszközökre, amelyek számomra nélkülözhetetlenek voltak.

Ilyen volt pl. egy rendkívül hasznos és kompakt méretű taktikai lámpa, amely nélkül mondhatni ki sem mozdulok, főként, ha kirándulásra adom a fejem valamilyen sziklás, barlangos helyen.

Az a kis lámpa az egyik kedvenc tárgyam lett: valósággal biztonságérzetet ad, hogy a magaménak tudhatom.

A másik ilyen “kellék”, ami után viszonylag sokáig kutakodtam, a Szendvicspanel csavarok voltak.

Igen, tudom, ez elég furán hangzik, mivel még a csavarokkal valamelyest tisztában van az ember, ám a szendvicspanelekkel már kevésbé.

Mindenesetre, legyen elég annyit mondanom, hogy a csavarholding.hu nevű oldal egy csapásra megoldotta mindkét gondomat.

Ugyanis a csavarok, továbbá a Szendvicspanel csavarok olyan széles választéka fogadott, amelyről korábban álmodni sem mertem.

Találtam ott rozsdamentes csavart, saválló csavart, normál-és hernyócsavart, valamint bilincseket is oszloptartókat is, hogyha egy kissé komolyabb szerelési munkálatra adnánk a fejünket.

Persze ez még nem minden! A csavarholding.hu-n annyiféle szendvicspanel csavart találhatunk, amennyit csak akarunk: nagy teljesítményű, vagy normál panelcsavar, illetve a horganyzott panelcsavarok vásárlására mind-mind lehetőségünk van, ha a csavarholding.hu-t választjuk.

Arról nem is beszélve, hogy maga a csavarholding.hu nevű oldal rendkívül átlátható, és meglehetősen hasznos információkat tartalmaz a különféle termékekkel és eszközökkel kapcsolatban.

Az sem elvetendő körülmény, hogy a szállítást meglehetősen komolyan veszik: ha ugyanis nem érkezne meg időben az általunk rendelt felszerelés, akkor a cég tagjai közül egyvalaki, személyesen hozza el nekünk, a lehető legnagyobb figyelemmel.

Ezt én egészen rendkívülinek tartom, továbbá arról árulkodik, hogy a csavarholding.hu meglehetősen komolyan veszi az ügyfelek igényeit.

Szerencsére, a minőségben sem találtam semmiféle kivetnivalót: az általam megrendelt csavarok egytől egyig patentek voltak, és biztos vagyok benne, bármilyen egyéb eszközt rendeltem volna a csavarholding.hu-ról (pl. vésőt, alátétet), az is tökéletesen megbízható lett volna.

Elmondtam mindent arról, miként jutottam hozzá a kedvenc lámpámhoz, illetve, hogy honnan sikerült beszereznem kifogástalan minőségű csavarokat.

Mindebből persze kiderült, hogy a csavarholding.hu garantáltan nem fog csalódást okozni, hogyha ilyen eszközök vásárlására van szükségünk.

Arra azonban nem sikerült rájönni, hogy az internet jó, vagy pedig rossz fiú-e. A kérdés szerintem eleve elhibázott.

Ahogyan egyetlen ember sem lehet szimplán csak jó, vagy rossz, úgy a világon semmiféle ember alkotta dolgot nem lehet ilyen reduktív szempontok alapján megítélni.

Mindenkinek magának kell megtalálni azt a határvonalat, amely lehetővé teszi, hogy távol tartsuk mindazt, ami ártalmas lehet számunkra.