Bármit is szeretnénk vásárolni, fontos körültekintően utánanézni!

Ha nem vásárolunk impulzívan, meggondolatlanul, akkor rengeteg kellemetlen élménytől óvhatjuk meg magunkat. Hiszen így nem veszünk meg olyan dolgokat, amiket később megbánunk. Mielőtt elkezdtem volna rendszeresen futni, alaposan utánanéztem, milyen futócipőt érdemes venni, és milyen egyéb kiegészítőket. A futás Budapesten ugyanis veszélyes is lehet, ha az ember este végzi, és nincs nála egy taktikai lámpa, kellő mennyiségű folyadék, és telefon. Jó taktika lámpát nem volt egyszerű találni, de végül sikerült. Futócipőt viszont annál egyszerűbb volt választani!

A futócipő vásárlás témakörében a cipoteszt.hu volt nagy segítségemre

Ezen az oldalon ugyanis rengeteg cipő megtalálható, amik közül mindet teszteltek. A cipőkről tesztelőik személyesen írtak véleményt. A véleményüket hozzáértő módon fogalmazták meg, kiemelve a termékek különlegességeit.

Minden jellemző fel van tüntetve, minden előny és hátrány egy helyen. Ez nekem különösen tetszik, hogy hátrányról is olvashatunk, hiszen így könnyebb mérlegelni, és egy fajta hitelességet is kölcsönöz az oldalnak. A cipőket több szempontot figyelembe véve értékelik, majd egy összesített pontszámmal illetik. Ez lényegében rangsorolja a cipőket, és ennek köszönhetően könnyedén össze is hasonlíthatjuk őket.

Ugyanakkor nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy mindenkinek egyéni preferenciáit figyelembe véve kell meghozni a döntést, hiszen csak így születhet olyan megoldás, ami számára ténylegesen megfelel.

A cipőteszt blogon is számos hasznos információ olvasható, olyan témaköröket érintve, például, hogy hogyan válasszunk futócipöt.

Ugyanis, nem csak egyféle futócipő létezik, hanem van kifejezetten utcai futáshoz, és terephez ideális is. Mindezeken felül, még karbon lemezes is létezik. A másik fontos szempont, ami szerint választottam, amellett, hogy fogom használni, a pénztárcám mérete volt. Szerencsére a cipők itt árkategóriákra vannak bontva, így a keresésnél van lehetőség szűrni, hogy már kapásból csak azokat dobja be, amik a számunkra megfelelő árkategórián belül helyezkednek el.

Márkák szerint is lehet szűrni egyébként, de szerintem itt csak olyan márkák vannak, amik kategóriájukban elismertek és jó minőséget képviselnek. Persze értem, hogy a márkahűség egy létező dolog, ha valakinek egyszer bevált egy márka, ragaszkodik hozzá. De mielőtt megvennénk, még így is érdemes ellenőrizni, mit írnak róla mások, és összehasonlítva egy másik termékkel, ami árban és teljesítményben is ugyanott van, hogy vajon melyik marad alul.

Sokszor apróságokon múlik, hogy szeretünk -e egy cipőt, vagy sem, kényelmes -e számunkra, avagy sem, így tényleg érdemes körültekintően meghozni a döntést.

Megosztanám veletek személyes tapasztalataimat is

A futócipő vásárlás szerintem egyáltalán nem bagatell dolog, korábban, mikor még nem ismertem az oldalt, bele is futottam egy ilyenbe, hogy olyan cipőt rendeltem, aminek ismertem a márkáját, és más már bevált tőlük, az a bizonyos cipő, viszont pocsékabb volt, mint bármely darab, amit valaha viseltem. Mindezt egy varrás okozta, így akkor elhatároztam, hogy soha többet nem rendelek alapos kutatás nélkül.

A mostani rendelést viszont egyáltalán nem bántam meg! A cipő pont olyan, amilyet elképzeltem, nagyon jól illeszkedik, tart, és a célnak tökéletesen megfelel! Már voltam benne futni párszor, és jó volt nagyon. Remélem sokáig fogja majd bírni, mert most tényleg azt gondolom, ez életem egyik legjobb kapása volt! Bár, ha igaz, amit írtak az oldalon a strapabírásával kapcsolatban, akkor biztos, hogy még egy jó darabig le lesz a gondom a futócipő vásárlásról.

Ajánlom mindenkinek, hogy látogassa meg az oldalt, mielőtt vásárol, mert így biztos nem fogja csalódás érni!