24 óra alatt energetikai tanúsítvány? Világos, hogy van ilyen!

Nem tudom, hogy ki mennyire ismeri az energetikai tanúsítványokat, de számomra eddig ismeretlenek voltak. Aztán a https://www.e-tanusitas.eu/ oldalon olvastam róla, hogy ez a tanúsítvány mire jó, és hogy mindössze 24 óra elegendő a kiállításához, ami engem nagyon meglepett.

Amikor tanúsítványokról van szó, általában elképzelhetetlen hogy 24 óra alatt elkészüljön. Ezen az oldalon mégis lehetséges. Annyi az egész, hogy fel kell hívni a céget, egyeztetni kell velük egy időpontot, és a megbeszéltek szerint mennek, elkészítik a tanúsítványt.

Az energetikai tanúsítvány egyébként egy olyan dokumentum, ami megmutatja, hogy mennyire hatékony az ingatlan energia felhasználása, és eszerint osztja kategóriákba az ingatlanokat. Van AA++ és JJ kategória is, összesen 12 kategória van.

Ezek között vannak a legkorszerűbb lakások, amiknek egészen minimális az energiaigényük, nyilván ők vannak a legjobb kategóriában, a JJ kategóriába pedig azok az ingatlanok kerülnek, amiknek kiemelkedően rossz az energetikai tanúsítványuk.

A https://www.e-tanusitas.eu/ oldalon olvastam, hogy mennyire egyszerű ez az egész tanúsítás. Csak néhány dolgot néz meg egy szakember az ingatlanon. Például a fűtést, hogy hogyan csinál melegvizet, a nyílászárókat, a födémet, padlót, és ennyi. Ezek alapján meg is tudják mondani, hogy az ingatlan melyik kategóriába tartozik.

A cég ezen kívül elég sok dologgal foglalkozik még. A profiljukba tartozik az értékbecslés, amit ugyanúgy meg lehet rendleni tőlük, mint a tanúsítást. Foglalkoznak még naplemekkel és hitelezéssel is.

Segítenek megtalálni a legjobb hitelt, amiből finanszírozni lehet mondjuk egy házat. Csak gyorsan átfutottam az oldalukat, de láttam, hogy foglalkoznak CSOK-kal, Babaváró hitellel, lakástakarékokkal is.

Mindenképp megéri elolvasni, hogy mit írnak az oldalon, hiszen az energetikai tanúsítvány témakörében is minden kérdésemre választ kaptam. Igaz, nekem most nincs ilyesmire szükségem, csak hallottam róla az egyik ismerősömtől, aki épen a lakását árulja, és kíváncsi voltam, mi is lehet ez. Mindenképpen lenyűgöző egyébként, amit ez a cég kínál, szerintem nagyon jó teljesítmény, hogy 24 órán belül elkészítik az energetikai tanúsítványt, ez szerintem rekord idő!