TAKTIKAILAMPA.HU BLOG

A blog célja, hogy folyamatosan értesíteni tudjam a nagyközönséget az újdonságokról, érdekességekről.

 

Olight PL1 Valkyre pisztolylámpa

Nagy piaci rést tömött be az Olight ezzel a típussal. Akár jobb, akár balkezes a felhasználó, könnyen tudja kapcsolni a lámpát.

400 lumen fényerő 140m-re világít maximum, de található STROBOSZKÓP üzem is, ami a fegyveres testületeknek nélkülözhetetlen funkció.

található egy gyenge kék színű világítási mód is a lámpába, ami tájékozódni épen elegendő.

 

Olight M2X Javelot

Az Olight M3X 1200-as típus utódja, amely még ha kisebb lumenértékkel is rendelkezik, mégis messzebbre világít!! Hogy lehetséges ez?

Egy lámpa világítási távolsága függ a reflektor átmérőjétől, mélységétől, felületétől és a led-reflektor arányától! Ez az 1020 lumenes lámpa ugyan azzal a reflektorral rendelkezik, mint az Olight M3X, de szűkebb a vetítési képe! Ezért tud messzebbre világítani!

Ami nagy előnye még, hogy 1 vagy 2 db 18650-es akkuval is tud működni, így jelentősen könnybb lehet fegyverlámpánk, illetve, hogy természetes fehér színhőmérsékletű fényt ad ki a led. Ezért sötétben jobban is látjuk vele a színeket!

LTL Acorn 5310 A és 5310MG vadkamera

Végre egy jó lépés, hogy 46 db 940 nm (láthatatlan fényt kibocsájtó) leddel szerelték a kamerákat, így tudják valóban a 20m-es távolságot.

Vadgazdálkodásban, méhészetben, biztonságtechnikában elengedhetetlen eszköz.

Armytek Predátor fegyverlámpa szett.

Már kapható szettárban az Armytek Predátor is. Az 1x18650 akkuval működö lámpák piacán az egyik legmesszebb világító lámpa!

Elegáns matt eloxálása minden fegyveren jól is mutat, mencsak jól világít! :-)

 

Megérkezett az Olight M20SX-L2

Külsőleg 2 fontos változás történt. Végre sokkal tartósabbra (és kék színűre) cserélték az "S" fényváltó gombot, és az üvegtörésre való csipkézett gyűrűt feketére "festették". Kicsit féltem a Cree XM-L2 led és az új SMO refi összedolgozásától, de egész jól sikerült, jó lett a vetítési képe a lámpának.

 

Olight X-WM01 és az Olight X-WM02 mágneses fegyverlámpa szerelékről írtam pár sort az http://olight.hu/olight-hirek/ oldalon.

remélem ezzel sokerül egy kicsit könnyíteni a választáson. Maennyiben mégis kérdés lenne szívesen állok mindenkinek a rendelkezésére.

 

Megjelent az Olight M21X-L2 lámpája.

A lámpatest ugyan az, mint elődjéé, de a led, elektronika változott. Nőtt 650 lumenre a teljesítmény, DE nagy sajnálatomra a méltán népszerű sorozathoz nem adnak tokot!? Változott a stroboszkóp kapcsolásának módja is. Nem a fej forgatásával, hanem a hátsó kapocsoló többszöri nyomásával érhetjül el. SMO refivel érkezett, de alig van különbség elődje és e sorozat között a vetítési képben.

 

Kipróbáltuk az Armytek Barracuda lámpát. A gyári adat szerint 92m-es távolságon mindössze 7m átmérőjű kört világít be! Ezzel az egyik legszűkebb vetítési képpel rendelkezik. Emellé jön a 1160 lumenes teljesítmény. :-)

Sajnos képeket nem csináltunk (de készülnek azok is), de valóban nagyon messzire világít ez a típus!

A matt eloxálás miatt nagyon stabil, biztos fogást nyújt. A fényváltása a fej tekerésével oldható meg ami már megszokottnak tekinthető.

2013.02.20

A FEHOVA kiállításon mutattuk be a Kanadai gyártmányú Armytek lámpákat. masszív, a nagyon jó kiképzésű lámpákat matt eloxálással vonták be, ami egyedi, különleges kinézetet mutat. A Predátornak 2 típusa van, az egyik szórt, a márik szúrt fényt ad. A szúrt fényű az 1x18650-es akkuk piacán az egyil legmesszebb világító lámpa! Fényszűrők, kivezetett nyomókapcsoló vásárolható hozzá.

 

Szintén a FEHOVÁN mutattuk be a Tiablo A9 típusát, melynek a "beceneve" a Throw King. Kíváncsian vártuk és tényleg az összes 1x18650-es akkuval működö bár milyen lumenértéket képviselő lámpánál messzebbre világít, így ideális fegyverlámpa. Ha pedig az aszférikus kollimátor lencsét is felszereljük, akkor pedig a lámpa mellékfénye nullára csökken! Gyakorlatilag egy "fénykarddal" világítunk!

 

Régebbi híreinket itt olvashatja:

Taktikailámpa Blog