Olight, ThruNite, Fenix fegyverlámpa tesztek, vélemények

Tisztelt olvasók! Kérem írják meg Önök is véleményüket, hogy tapasztalataik szerint tudjanak az érdeklődők választani! A véleményeiket ebben a menüben a legelső hozzászólás előtt tudják megtenni.

Hozzászólások

Répási János Kaposvár

2016-05-31 11:10

Üdv!Már hosszú ideje gondolkodtam egy jó lámpa vásárlásán, de nem tudtam eldönteni, hogy konkrétan milyen is lenne számomra a megfelelő.Mivel rendvédelmi dolgozó vagyok, több kollégámmal is konzultáltam e téren, de szinte senkivel nem volt teljesen megegyező a véleményem. Nekem több célra kellett egy lámpa, de a kínálatból nem tudtam konkrétan egy mellett letennem a voksomat. Több márkát is megnéztem, de egyiket sem tudtam kézbe venni és ez is hátráltatott a döntésben. A neten megtaláltam Molnár Balázst, akit azonnal felhívtam, kérve a segítségét a választásban, aki készséggel állt rendelkezésemre. Elmondtam az igényemet, majd meghallgattam Balázs véleményét és ajánlatát. Ennek során döntöttem az OLIGHT M20SX JAVELOT taktikai lámpa mellett, amit telefonos beszélgetésünk alkalmával megrendeltem. Balázs ígérete szerint másnapra futárral megérkezett a lámpa, ami az igényeimnek maximálisan megfelel. Bevallom őszintén, hogy ilyen szakszerű és gyors kiszolgálásban az elmúlt időben nem volt részem, amiért csak köszönetemet tudom kifejezni. Elképesztően jó a termék.
Köszönöm Molnár Balázsnak a segítségét, és a gyors kiszolgálását! MINDENKINEK MAXIMÁLISAN AJÁNLOM!!!
Tisztelettel: R.J.
Czita Zsolt

2015-01-13 22:44

Üdv a Vadásznak! Éjszakai technikát mellőző vadász vagyok, ezáltal rengeteg lámpám van és elég sokat kipróbáltam már, mikor barátom ajánlására felmerült az Olight M3X. Felvettem a kapcsolatot Molnár Balázzsal, aki Á-tól Z-ig mindenről tájékoztatott, többször is, és el kell hogy mondjam, nagyon rég tapasztaltam ilyen korrekt magatartást kereskedői oldalról! Köszönöm! Jézuska meghozta a lámpát és eddig amiről azt gondoltam, hogy de jó, az M3X mellett csak gyertya.Hatalmas fénye van, 250-300m-re levő őzek szabad szemmel láthatók.Következő lámpát csak akkor kell vennem, ha ezt a teljesítményt fele ekkora lámpába teszik:-) Mindenkinek nagyon ajánlom a terméket és Molnár Urat egyaránt!
Baji Imre

2014-10-05 14:52

Sziasztok!!!!3 hónapja vásároltam M3X-et 100%-osan meg vagyok vele elégedve!!!Alföldi vadászként mondhatom ez tudja amit a HÉLIÁTOR szorozva hárommal!!!Lesen még bírálni is lehet vele!!!
Farkas István

2014-08-29 10:49

Én egy éve használok M22 magyar vadász lámpát és nagyon elégedett vagyok vele. Eddig jól állja a sarat, igaz nálunk a lőtáv 100 méter környéke, de arra bőven elég. Egyébként itt is fegyverlámpaként hirdetik, ha jól láttam.
MOB

2014-07-29 12:19

Kedves Zoltán!

Amit magyar vadász szettnek hívnak, az az Olight M22 lámpa és a véleményem az, hogy ez a típus ALKALMATLAN fegyverlámpának! Nagyon szórja a fényt és max 150m-ig világít el! Nagy tévedés ezt a típust fegyverlámpának árusítani, keresnek is emiatt sokan... Kiváló keresőlámpának, otthonra, rendvédelmi szerveknek stb., de fegyverlámpának nem szabad nevezni, örülök, hogy megírta Ön is ezt a véleményt.
Az Armytek Predátor jelentősen erősebb, az Olight M3X pedig a Predátornál is sokkal erősebb, azokat bátran merem ajánlani fegyverlámpának. Az Olight M3X-nek mindkét változata elérhető nálam, az 1000 és az 1200 lumenen is.
Simon Zoltán

2014-07-29 02:39

Üdv, Mindenkinek!
Bajban vagyok, remélem valaki tud segíteni, választ adni!
Pár hete vásároltam egy Olight M22-es (magyar vadász szett) fegyverlámpát.
Nagyon(!) elégedett vagyok a teljesítményével, de alföldi vadászként tudok csupán egy negatívumot mondani. Ugyebár nálunk néha este messzire kell lőni, elég "hosszúkat" és a táv bevilágítási képessége egy kicsit aggaszt. Szétdobja a fényt. . . Ha el tudnám esetleg passzolni valakinek, Ti ajánlanátok-e az Olight M3X-fegyverlámpát, vagy sem?
Nekem egy nagy teljesítményű, egy pontba világító lámpára van szükségem.
Érdekelne, hogy tud-e többet a Armytek Predátor G2, vagy sem!
Minden féle verziót meghallgatok!
Köszönöm!
Zsudel Attila

2014-07-11 12:39

Sziasztok! Az armytek predator naggyon jól világít messzire aki nem próbálta el sem hiszi. Az olight m22 viszont kereső lámpának túrázni ragyogó. Szeretném viszont tesztelni az új thrunite catapult v5-őt. Ki tud segíteni. Balázs????
Paál László

2014-05-29 17:07

Még márciusban vásároltam Molnár Balázs úrtól egy Fenix TK-15-ös, múlt héten pedig egy Olight S10 Baton lámpát. A Fenixet elsősorban éjszakai túrázásra, erdőjárásra vettem - tekintettel a kis méretéhez és alacsony tömegéhez képest hatalmas fényerejére és hatótávolságára. Nem bántam meg: a lámpát 6-7 órán át sem fárasztó kézben tartva hordozni, ugyanakkor a négyféle fényerővel kiválóan lehet alkalmazkodni az épp aktuális környezethez, növényzethez, terepviszonyokhoz. Emellé szerettem volna viszont még egy valódi EDC, azaz mindennapi hordozásra, használatra alkalmas lámpát is - a TK-15 ehhez azért kicsit már nagy. Így esett a választásom az S10 Batonra, amelynek a fényereje abszolút skálán is erős - a parányi méretéhez képest pedig egyenesen elképesztő! Az egygombos kezelése kézenfekvő (jobban tetszik, mint a két gombbal szerelt Fenixé), a végébe szerelt mágnes nagyon gyakran praktikus; azzal pedig, hogy a klipsszel sapka-ellenzőre is rögzíthető, kvázi fejlámpaként is remekül használható. Nagyon megérte az árát! Fontosnak tartom kiemelni továbbá Molnár úr segítőkész és informatív hozzáállását, kifogástalan és gyors ügyintézését, hasznos tanácsait is. Az oldalt, illetve a két említett lámpa-típust mindenkinek bátran merem ajánlani!
Márkus István

2014-04-10 20:01

Fenix TK61 vs Olight M3X Triton
Kipróbáltam őket közelre és távolra, világosban és sötétben....
Nem szabadna összehasonlítani őket, nem egy súlycsoport (sic!), a TK nehéz és nagy az M3X kisebb és könnyebb.... A fény koncentrálsága nagyjából egyforma..A TK erősebb fényű, de a különbség nem számottevő...Ár/fényerő/használhatóság index
10-es skálán: M3X 9, TK 6-7.. Ne legyen senkinek illúziója a TK jobb lámpa, de az M3X
tökéletes..Arra amire tervezték: fegyverlámpának.. A TK kápráztatásra a legjobb, de a sötét erdőbe az M3X-et viszed majd.. A frissen vett Fenix-emet ezért még nem adnám el.
ADMIN

2014-02-28 13:39

Bendegúznak van egy Olight M22 "magyar vadászlámpa szett-je" de egy Armytek Predátor G2 lámpát is vásárolt, arról írt pár sort emailen és engedélyezte, hogy bemásoljam ide véleményét.

A Facebookon megírtam, de itt is publikálom, hogy az Olight M22 amit magyar vadászlámpa szettként ajánlanak, az szerintem ALKALMATLAN fegyverlámpának!

Fegyveres testületeknek, airsoftra kiváló, de fegyverlámpának nagyon gyenge!
Kardos Bendegúz

2014-02-28 13:12

Szia!

Ma délután megérkezett a futár a lámpával. Ennek örömére este mentem is ki vele a mezőgazdasági földekre. Tényleg más világ, mint az M22. A +100 m óvatos becslés volt. 300 m-re lévő őzeket még fel lehetett ismerni, és megkülönböztetni, hogy melyik a bak, melyik a suta. A fényerő 10 perc folyamatos világítás mellett sem csökkent, és nem is melegedett olyan mértékben, mint az M22. Pedig ezen nincsenek akkora hűtőbordák. A fénye is sokkal barátságosabb, mint az M22-é, illetve a kollégám Nitecore MH-40-é. Röviden ezek az első benyomások.

Köszönöm szépen a segítséget a lámpa kiválasztásához.
Kardos Bendegúz

2014-02-22 20:48

Pár napja érkezett meg az Olight M22 Warriorhoz a fénycsóva szűkítő. Rendkívül hasznos kiegészítő, mivel a lámpának elég nagy mellékfénye van, ami a nyílt irányzékról visszatükröződött a céltávcsőbe, ha a lámpát a fegyvercső mellé rögzítettem. (alá rögzítve pedig a vad lába elé világít ha nem teljesen sík a terep)
Ezzel az egyszerű segédeszközzel ez teljesen megszűnt, és a vetítési kép is kontúrosabb.
Kovács Máté

2014-02-19 09:24

Láttam egy jó Olight MX3 lámpát vadászaton, ezétr vettem egyet Balázstól a FEHOVÁn csütörtökön. Tényleg olyan messzire világít, amilyen messzire szinte lőni sem lehet, ráadásul ezek a japán akkuk sokkal jobban mint a kínaiak. Barátommal vaddisznót kerestünk, az ő lámpája már kikapcsolt, amikor ez még közel 20 percig világított, pedig azt mondta feltöltötte...
Mészáros Balázs

2014-02-06 15:59

Üdv!
Én ma vettem kézbe illetve hozta a futár az Armytek Predator PRO XP-G2 lámpát.Első benyomások:Nagyon brutál kinézete van ettől a matt eloxálás miatt.Van benne anyag(súly),de nem mondanám nehéz lámpának.Nagyon jó a kialakítása,minden szempontból.A hozzá vásárolt elemmel kipróbáltam és nem feltöltött állapotban is nagyon jó fénye van(ennél már csak jobb lesz feltöltve)Hétvégén lesz felrakva akis VTR-emre és jöhet a disznó.Szerintem meg leszek vele elégedve:)Molnár Balázsnak meg köszönöm a segítőkészségét és a gyors ügyintézését.
H. Gergő

2014-01-29 17:57

Pár hete vagyok egy Fenix HP15-ös fejlámpa boldog tulajdonosa. Kiváló választás túrázáshoz, futáshoz vagy bármilyen szabadban folytatott tevékenységhez.
Nagyszerű fényerő fokozatok, és akár zsebben vagy táskában is hordható elemtartó, a kábel megfelelő hosszúsága miatt. Mindenkinek ajánlani tudom akit esetleg zavar az elemtartó fejen való viselése. Remek választás volt.
Balázs György

2014-01-23 10:29

3 hónapja vettem az Armytek Predátor fegyverlámpát. Tényleg nagyon szűket világít a középső fénye, kb. 200m-re már lőttem vele disznót. Én nem vettem hozzá lapkapcsolót, anélkül is nagyon jól használható. Nagyon jó a kapcsolója, alig kell hozzáérni és már működik is, köszi Balázs a javaslatot, a FEHOVA-n találkozunk.
Admin MOB

2014-01-02 14:24

Kedves Zoltán,
ez a jelenség szerencsére csak 1-1 nyomó, más néven lengőkapcsoló hibájából adódik, amit egyszerű forrasztással javítunk cseréljük. Mivel ez is egy tapasztalat megjelenítjük.
Bényi Zoltán

2013-12-19 19:32

Olight M3x lámpám hideg hatásra nem megfelelően múködik. A reflektoros módban csak pillanatra villan fel és többszöri kapcsolásra sem múködik.Felmelegítve tökéletes.Valakinél fordult-e már ez elő? Tudna-e valaki segíteni?
farkas józsef

2013-11-13 23:55

A napokban rendeltem a Balázstól két lámpát. Fenix TK-35u2 kézi lámpát,amely már az újabb leddel szerelt 860-lumen a max fényereje. a lámpa nagyon masszív jó a fogása kis mérete miatt könnyen zsebbe rakható,vagy a tartozék tokkal a derékszíjra rögzíthető. 2 db 18650 akuval üzemel melyet szintén itt szereztem be ampmax 2900ma,Két kapcsolója van egy be,ki és a módváltó így könnyebb a megfelelő beállítást elérni. Igényes a kidolgozása,és roppant erős fényt produkál!! kiváló kereső lámpa ,túrázni horgászni,vadászni de akár csak otthonra is kiváló választás lehet ha szereted a minőséget és a teljesítményt! A másik egy fejlámpa HP-11 nagyon szuper az is szintén két kapcsolós így egyszerűbb a mód kiválasztása. fényereje igen meggyőző 270lumen teszi a dolgát! itt is minőségi anyagokat használt a gyártó. a tartozék diffúzert feltéve nagyon szép terített fényt ad. Aki e két típus közül szemezget valamelyikkel is bátran merem aajánlani mindkettőt!
Varga Árpád

2013-10-31 16:53

3 napja vagyok egy OLIGHT M3X Triton lámpa tulajdonosa nagyon vártam ,hogy megérkezzen és nem okozott csalódást ami meglepö volt ,hogy méretéhez képest nagyon könnyű a lámpa és a hozzá gyártott szerelék is stabilan fogja a lámpát elég nagy felületen rögzíti a csövön is.A fényereje döbbenet az elvárásom az volt hogy ne csak megvilágítsa a vadat de mögé is lássak de biztos ami biztos rendeltem hozzá egy diffúzort is amit Balázs gyártott hozzá spec. egyszerűen feltehető ahogy mértük 500 m-re távcső nélük felismerésig ellátunk persze éjszaka nem lövünk addig de a fényerő itt látszódik,és a vadat sokkolja a fényerő nem ugrik el azonnal!Minden tartozékot megvettem hozzá a lengőkapcsoló is csendesen működik és elég érzékeny is a megnövelt teljesítményű akksi biztonságot ad hidegbe is!Az árát sem bántam meg mert az előbbi lámpák olcsóbbak voltak de nagyon sokszor okozott kellemetlenséget és bizonytalanul működtek!Szóval nagyon örülök neki !Köszönöm Balázs!
admin

2013-10-24 08:26

Tisztelt vásárlók, érdeklődők!

Csatoltunk újabb videokat az Olight, Niteye lámpákról az OLIGHT VIDEO BEMUTATOK menüpontba!

A napokban újabbakat csatolunk, reméljük ezzel is segíteni tudunk a lámpák vagy tartozékaik kiálasztásában.
Mérő Patrik

2013-10-05 12:11

Pár nappal ezelőtt vadászat céljára vásároltam Balázsnál egy Olight Warrior M20 típusú lámpát. Előtte sok tapasztalatom nem volt, Balázs segített a megfelelő kiválszatásában. Nem akartam bóflit venni, így inkább már az elején rászánom az erre félretett pénzem, és azt kell mondjam jó döntést hoztunk.
A lámpának nagyon erős fénye van, messzire ellátok vele, céltávcsővel meg pláne. Ha m-ben kell kifejeznem akkor több 100 méterről beszélünk. Ajánlott egy fénycsóva szűkítőt is, kipróbáltuk, azt kell mondjam, hogy nagyon hatásos, szép tisztábbak a körvonalak, sokkal célirnyosabban lehet vele világítani. Ami újdonságnak számított, hogy mutatott egy új kivezető kapcsolót. A kapcsolón van egy be- kikapcsolás gomb, illetve 2 fényerőszabályzó gomb, melyeket ha folyamatsoan nyomva tartunk szép lassan gyengül, illetve erősödik a fényerő.A bekapcs gomb meg határozottan jól működik! Nekem ez nagyon fontos volt, mert a korábbi kivezeő kapcsolók úgy múködtek, hogy nyomni kell folyamatosan és nem mindíg reagáltak a nyomásra. Ezzel ellentétben, az új kapcsolót finoman lehet kezelni egy kis nyomásra már be is kapcsolódik a lámpa. Számomra nagyon megkönnyítette a vadászatot, nem kell félnem attól, ha kijön a vad, hogy tudok e abban a pillanatban rávilágítani vagy sem!!!!! Nagyon meg vagyok elégedve. Csak ajánlani tudom az Olihgt fegyverlámpákat! Köszi Balász a tanácsadást!
Tapodi Antal

2013-09-14 22:35

1 hete vagyok egy Olight M20 Warrior lámpa tulajdonosa. Rendőr járőrként dolgozom, és már jópár "olcsónak" mondható lámpát elhasználtam. Végre pedig rászántam magam egy minőségi lámpára, és azt kell , hogy mondjam megéri az árát. Szolgálatok során kiváló hasznát veszem, főleg lakásban, messzire elvilágit és a képe éles. Végre egy lámpa, ami ugy gondolom nem hagy cserben, és elnyűhetetlen.
Székely Balázs

2013-09-10 08:08

lassan 3 hónapja vásároltam a Niteye B20 bicigli lámpát. Sokat beszéltem Balázzsal, mert ez a márka ismeretlen voed
lt számomra, de ami információt kaptam az teljesen hiteles volt. Nagggyon jól világít és a kormányról való vezérlés is tökéletesen működik. Pesten ez a villogó mód eléggé ütőképes, azonnal észreveszik (nem mintha a normál fényerőt nem vennék észre), sőt motorosnak nézett egy robogós este, nagyot bólintott. :-)
Egyszóval nagyon jó vétel volt, ajánlom mindenkinek, köszönöm Balázsnak a korrekt infókat ezek segítettek a jó döntésben.
H. Gábor.

2013-09-03 10:19

Egy barátom vett Balázstól Olight M3X-et fél kb éve. Nagyon tetszett, de én már az újabb M3X Triton L2 fegyverlámpát vettem. Mezőgazdaságban dolgozom és vadászok is, ezért megfogadtam Balázs javaslatát és a 3100 mAh-s Ampmax japán akkukat vásároltam. Összehasonlítottuk a két lámpát és akkukat. Kicsivel drágább, de sokkal tovább bírják, mint a kínai Cytac akkumulátorok. Elég jól látni azt a 300 lumen különbséget is. Az Olight M3X-L2 az Ampmax akkukkal tovább bírta, mint a 700 lumenes M3X a Cytac akkukkal. Ajánlom mindenkinek.
Feszt András

2013-08-25 08:55

4 napja vagyok boldog tulajdonosa egy Olight S65 Baton kereső lámpának. Sok tapasztalatom nem volt az ilyen lámpák terén, Balázs segített ki ebből az útvesztőből. Hosszan átbeszéltük, hogy nekem melyik is lenne a legmegfelelőbb erre a célra, nagyon hasznos tanácsokat kaptam így végül az S65 nyert. A legjobb választás lett. Nemrég vásárolt telek miatt volt szükség egy ilyen erős fényerejű lámpára mivel az erdő szélén van és a vaddisznó elég erőteljesen látogatja. Esténként tudok kijönni, így nem szívesen futnék össze vele mikor a telken lévő vikendház felé sétálok.
Az S65-ös már az első állásban is remek fényt ad, de a harmadik fokozatban hihetetlen nagyot szól. Mintha reggel lenne. Az egész telket bevilágítja ha a diffuzort is ráteszem, telekhatártól telekhatárig.
Remek kis szerkezet bárki aki ebben gondolkodik nem fog csalódni.
Bihari Csaba

2013-08-11 18:25

Több mint 2 éve vagyok boldog tulajdonosa egy Olight M3X TRITON lámpának, rengeteget használom, így már hitelesen tudok róla beszámolni. A fényereje elegendő 250m-ig a vad tiszta felismeréséhez. Én utánkeresésre is használom, itt a gyengébb fokozattal, így jobban észrevenni a kisebb vércseppeket és kenést is. Vettem hozzá plusz akkukat, biztos ami biztos de mivel nagyon sokáig bírja és a 2 év és bő 100 feletti töltés ellenére is csak minimálisan csökkent az akkuk élettartama ezért még csak 2x volt szükség a pót akkukra. Használtam -14 fokban, esőben is, többször le is ejtettem, de mindent jól viselt, tökéletesen működik. A 120m-en belüli vaddisznók, rókák lemerevedtek az erős fénytől. (efelett többnyire gyors futás volt) A zöld szűrőtől megugrottak a disznók, egyszer sem állták és ezzel a felismerési távolság olyan 130m-re redukálódik. A pirosat egyáltalán nem vették észre, volt többször lehetőségem 5-10m-ről is kipróbálni, direkt a vaddisznó szemére világítottam, de semmi reakció. Viszont ez olyan 70m-ig használható. A lengőkapcsoló nekem fogásra nem tetszett és 3 hónap alatt meg is adta magát, de anélkül is, mutatóujjal egyszerűn be tudom kapcsolni és így semmilyen kábel nem zavar. A szereléket nagyon könnyű felszerelni, jól fogja a lámpát. Nekem ha cső alatt van a lámpa akkor változatlan a lőkép, viszont ha oldalast van akkor elkezd szórni. A lövést hibátlanul bírja 300WinMag. kaliberrel használom, több mint 100 lövést tettem vele és sehol nem lötyög, nem lazult ki semmi, nem sérült az üvege. Én bátran ajánlom mindenkinek!
admin

2013-06-18 09:28

Kedves Ádám!
Így nagyon nehéz ajánlani valamit. A szettárak akkuval , töltővel vannak kalkulálva, de ha elemet adok, lámpával szerelékkel akkor talán belefér ebbe az árba, de az lámpától függ. minden képen csörögjön rám, hogy pontosítani tudjunk.

Molnár Balázs 20 4 960 360
VL

2013-06-16 19:36

Egy Tiablo fegyverlámpát vettem szettben és terepen tényleg nagyon jól bevált. Jól fókuszál, céltávcsövön keresztül sem zavaró a fénye (távcsőszerelékkel használom). Nem ködös, mint néhány olcsóbb már kipróbált típusnál, hanem élénk jó kontúrakat ad. Jó vétel, 200m-ig teljesen megfelelő.
Jaczenkó Ádám

2013-06-11 15:26

Hali mindemkinek!
Vegyverlámpát szeretnék venni,nem tul drágán:)max 25000.-ig!
Ajánlhatnátok valami megbízható,jó fényerejű lámpát!
Kérdés:ha rendelek egy fegyverlámpát akkor a rögzítő szereléket is kapom mellé vagy azt külön meg kell rendelni???
Elöre is köszönöm a segitséget!
Balaskó Noémi

2013-06-07 10:42

Kedves vásárló, aki még gondolkodik... Ne tegye! Nem reklámozni szeretném, mert nem érdekem, de hasonló cipőben járhattam, mint most az, aki vásárlás előtt áll, és vacilál. Egy barátom ajánlotta Molnár Balázst, hogy nyugodtan hívjam fel, és mondjam el neki, milyen célra, milyen lámpát szeretnék, milyen elvárásaim vannak a lámpával kapcsolatban, én mindezt megtettem, és Balázs rögtön össze is állított a fejében a nekem tökéletesen megfelelő fegyverlámpát. Amit már egy hete használok, nagyon pozitív élményekkel. Lenyűgözött a segítőkészsége, és a hozzáállása, az addig rendben, hogy neki ez a dolga, de ez annál több, empatikus, érdeklődő, együttműködő. A lámpa a Tiablo A9, aki szeretne pontosan egy pontba látni, annak erre a lámpára van szüksége, 250 méterig biztosan felismerhető a vad. Sajnos vaddisznó érzékelését még nem tudtam megtapasztalni, de a dám, őz jól tűrte, róka nem igazán szereti, de meglőhető. Véleményem szerint attól függ milyen tapasztalatai voltak eddig a vadnak. A mágneses szerelék nagyon megfogott, eddig csak a bénázas ment az előző lámpáim felszerelésénél, pláne, hogy általában nem csak én használtam, és mindig el volt állítva, nem jó helyre világított, ezzel a szerelékkel ilyen probléma nincs! Én tökéletesen meg vagyok elégedve, a lámpával és a kiszolgálással. Köszönöm még egyszer Molnár Balázsnak!
Tóth Enikő Donatella

2013-06-02 23:22

Pár napja vettem egy Fenix HP11-es fejlámpát. Nagyon meg vagyok vele elégedve, szép szórt fényt ad, barlangba kiváló. Ki is próbáltam hétvégén, felüdülés volt a régihez képest. A hatalmas csarnokokat kivéve mindent szépen bevilágít. Bátran ajánlom minden barlangásznak.
sz sándor

2013-03-29 16:45

körülbelül 2-héttel ezelőtt vettem 1-olight m3x-et amivel személy szerint nagyon is megvagyok elégedve sőt. vettem hozzá egy cytac hálózati töltőt+2-darab ampax 18650-es 2900 mah órás akkumulátort amit a mai napon 2013.03.29-teljesen feltöltöttem és kedvem volt kipróbálni, hogy meddig képes egy teljes feltöltéssel maximum fényerőn világitani azaz 700-lumen fényerővel ezt stopperral mértem le, és 2-óra 19-percig világított folyamatosan szerintem ez teljesen korrekt futamidő.ajánlom mindenkinek aki a távolba akar nézni mert ezzel aztán lehet.plusssz ami még tetszik benne,hogy egy olyan védelem van benne ami meg akadályozza a túlmelegedéstől..nagyon jó fogása van és könnyű.tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek! ! !
Molnár Balázs

2013-01-16 09:57

Mindíg próbálok a leg hitelesebb információt adni, így természetesen Dr. Nagy Béla Norbert hozzászólását is közzé teszem ami a lőkép változásáról szól! A 1-1 próbalövést én is javasolni tudom minden esetben.
Schutzmann Zsolt

2013-01-15 22:51

2012 júliusában rendeltem egy Olight M20-X Warrior lámpát két darab akksival plusz töltövel. Azóta heti rendszerességgel használom, hetente többször jórészt maximum fényerővel. Nagyon megvagyok elégedve a lámpával és az akksikat kb. havonta egyszer cserélem. Aki ebben a modellben gondolkodik, azoknak csak ajánlani tudom.
Dr. Nagy Béla Norbert

2013-01-15 15:48

Az előttem szólókhoz csatlakozva, az Olight fegyverlámpa tényleg megéri az árát. Érdekes módon a felszerelt lámpa ( jobb oldalra szerelve, mivel ott nem zavar ) nekem mindkét kaliberemnél lőkép eltolódást okozott. A Voere Mauseremnél ( 30-06) pontosan 100m-t kellett állítanom a ballisztikai kompenzátoron, akkor lőtt pontot. Tehát 200-ra állítva 100m-re volt pontos, 300-ra állítva meg 200-on. Ez természetesen függhet a lövedéksúlytól is.
A Mauser M3-ast ( .375 H+H) ellenben újra be kellett lőnöm a lámpa miatt, mivel jobbra több mint 10cm-t elhúzott 100m-en.
Összefoglalva: Mielőtt valaki a vadon próbálná ki az új lámpája hatását, érdemes felszerelt lámpával egy próbalövést tenni. Ha nincs lőkép változás, akkor szuper. Ha van, akkor pedig érdemes azt a távcsövön korrigálni.
Szilágyi Antal

2012-07-04 14:26

Kettő héttel ezelőtt vettem egy olight M3X TRITON lámpát.Balázs profi hozzáértést tanúsított a lámpákkal kapcsolatban ezért megfogattam a tanácsát amit ajánlott.Nagy elvárásom volt a fényerővel kapcsolatban,mert egy HELIATOR 2 típusú lámpám "volt".Sokkal kontúrosabb a fénye az M3X-nek.Domb élre világítottam és jobban lehetett látni a domb éleit a táv kb:250 méter volt.Távolságra talán messzebbre világít mint a heliator lehet a fehér fény teszi,de sokkal jobb mert nincs kábel,nincs dög nehéz akkumulátor pót akksi amit cipelni kell.Nem akad be az a rohadt kábel mindenhova .És ami jó még benne hogy folyamatosan lehet vele világítani!!!Még aznap este le teszteltem.Lámpa felrakva próbálgattam előtte hogy lehet bekapcsolni mert lengő kapcsolót nem vettem hozzá. (szerintem nem is kell)Éjjel kijött egy disznó a búzába,mondom itt az ideje a tesztnek.lámpa felkapcsol,lövés dörren,disznó szalad tovább!!!Hát ez marha jó elb......tam!!!!!A lámpa a szerelékkel ami van hozzá teljesen tökéletesen oda világít ahová kell!!Nem tudtam mi történt,ezért másnap lőtér!!Lehet hogy a csőre szerelhető szerelék elviszi a lövést???NEM!!A lövésem lámpával oda ment ahová lámpa nélkül.Én voltam a balfék este!!Hozzá kell tennem a fegyver egy BLASER R8 a kaliber pedig:338 BLASER MAGNUM!!!tehát a nagy kalibert is tökéletesen bírja a lámpa is és a szerelék is!Már több sikeres vadászaton vagyok túl a lámpával,mindenkinek ajánlom!!!
Lisztes Károly

2012-04-12 09:51

Egy hónapja vásároltam Molnár Balázstól M3X Triton lámpát puskalámpának. Ígértem, hogy a véleményemet megosztom Balázzsal, de annyira sikeres választás volt, hogy inkább itt teszem közzé. Voltak kételyek bennem, hogy a lámpa súlya mennyire viszi el a lövést. Mindkét általam használt fegyveren a lövést az eredeti belőtt távolságra leadva NEM változott a becsapódás helye, nem kellett átlőni a fegyvereket.
( 300 win.mag. illetve 22-250)
A rögzítés biztonságos, a lámpa bírja a 300 Win.mag. rúgásait.
Éjszakai próba: minden vadászat alkalmával a kiüléskor távmérővel mérek olyan pontokat amelyek az éjszakában is információt adnak a célpont távolságáról. 200 méterről gyönyörű, szinte nappali fény árasztotta el a disznókat. A lámpa ennél sokkal többet tud, de én személy szerint éjszaka nem nagyon lövök e fölé. A kiváltott hatás: Fehér fény esetében két alkalommal tudtam tesztelni, mindkét alkalommal a hirtelen erős fény miatt a disznók felém fordultak, jöttek pár lépést és jó 5-6 másodpercig csak bámultak. Aztán persze volt amelyik keresztbe fordult :-)
Tehát nem volt hirtelen elrohanás.
Vörös szűrő : Nagyon lecsökkenti a megvilágított terület távolságát, de még bőven használható. Én 70 méterre használtam, ott még bírálható volt a vad.
Bekapcsolás után gyakorlatilag nem történt semmi a disznók részéről. Túrtak tovább. Igaz, hogy egy sem volt szemből. Bírálni és lőni volt idő bőven. Ezt a variációt próbáltam rókára is, csak bámulta a vörös fényt.
Zöld fény: Tegnap kaptam meg pótlólag. ( Köszönöm Balázs!) Este csak kimentem egy próbára. Disznó nem volt kint, Őzeket nem zavarta, ránéztek, de kis idő múlva legeltek tovább. A borz pár felpillantás után rótta a maga szöszmötölős köreit tovább, nem zavarta a zöld fény.Jóval nagyobb távolságot tud lámpa mint a vörös szűrővel.
Úgy gondolom jó választás volt, végre van egy normális teljesítményű, könnyen kezelhető lámpám.
Ami még nagyon tetszik, hogy az éjszakai rókavadászatnál a 22-250-re szerelve nem kell külön keresőlámpa. Fordulok egy kört és a szemek felvillanásakor már a céltávcsőben látom a ravaszdit.
Csak ajánlani tudom ezt a lámpát minden kedves vadásztársamnak. Molnár Balázsnak pedig köszönöm a segítséget és az utólag megküldött szűrőt.
Lovas Géza

2012-01-06 15:58

3 hónapja rendeltem Molnár Balázstól egy Olight i3-as kis lámpát, amit azóta is slusszkulcson használok. Csak áradozni tudok róla. Bár hozzá kell tegyem, hogy addig gagyi lámpákhoz voltam szokva, de azokhoz képest ez a pici Olight i3 valami fantasztikus! Fényerő brutális, fokozatok nekem tökéletesek, kidolgozása 100%-os, és még gyertyának is lehet használni mert a vége teljesen sík és állítva megáll, ez áramszünetkor nagyon jól jön! Azóta mindig nálam van és már nagyon hiányozna ha nem lenne! Biztonságérzetet ad, hogy soha nem kell attól tartanom, hogy sötétben botorkáljak. Balázs is nagyon segítőkész volt, ezúton is még egyszer köszönöm!
Gyuris Ernő

2011-11-27 18:43

Fenix vs. Olight vs. Thrunite
Nürnbergi fegyver kiállításon találkoztam először a kisméretű nagy teljesítményű taktikai lámpákkal. A vásárlást későbbiekre halasztottam. Ez évi fehován volt szerencsém megismerkedni Molnár Balázzsal aki forgalmazója ezeknek a lámpáknak. A bőség zavara amit a standján találtam még nehezebb döntés elé állított. Balázs akkor meglepő módon a mai kereskedői szemlélettel ellentétben azt mondta válaszd ki amit úgy gondolsz hogy szeretnél, próbáld ki otthon és aztán dönts. Számomra 4 típus volt az abszolút ász, fenix tk 15, az olight m20-x warrior, olight m3x triton, és a trunite v3 catapult. Az olight m20as és a fenix tk 15-öst hasonlítottam először össze. Külső méreteiben mindkettő szinte majdnem azonos, kezelhetősége, fogása illetve fényerejükben illetve azok színe között van különbség. Mit jelent ez a gyakorlatban? - Mindkettőnek taktikai rendszerű kapcsolója van, ami azt jelenti hogy elég csak a kapcsolót kicsit nyomva tartani, azonnal felvillan a lámpa, ez hagyományos kapcsoló rendszerekkel szemben nagyon nagy előny. A tk15ös 4 fényerő fokozattal rendelkezik, az m20as 3-al. A számomra fontos azonnali stroboszkóp üzemre való váltás az m20-ason egy plusz nyomógomb segítségével működik, amely egy nagyon jó elgondolás mert stressz helyzetben azonnal megtalálható, míg a másikon (tk15) jóval körülményesebb. A fényük "színvilága" illetve fókuszuk teljesen eltérő, a fenix kifejezetten hófehéret világít, nagyobb távolságra a hagyományos tükörnek köszönhetően. Az olight az új típusú lednek köszönhetően a nappali fényhez közelebbit produkál nagyobb fókuszban kicsit kisebb vetítési távolságban. Véleményem szerint keresésre az m20as jobb mert nagyobb szélességet tesz láthatóvá és ködben illetve párásabb időben ez a szín nem fárasztja a szemet. Fogásuk között van számomra a nagy különbség. Az olight "teste" mindkét oldalról lapolt, míg a fenix teljesen kerek, kesztyűs kézzel vehető csak észre, hogy mit jelent ez a lapolás. Nem csúszik ki a kézből, az öv clips pedig azonnal a stroboszkóp kapcsolóra vezeti az ujjat. A bordázat is az olightnál mélyebb, így izzadt kézzel is sokkal biztosabb a fogás. Egy dolog amin szerintem ebben javítani kellene az hogy a taktikai kapcsoló túlságosan kiáll a fedél síkjából, ezért ha zsebre tesszük a lámpát sokkal könnyebben felkapcsolódik akaratlanul, mint a tk15ös. Árakat összevetve, az m20as drágább, de a hozzáadott minőségi tok, tok szállító doboz illetve elem, adapter bőven kompenzálja ezt a különbséget. megbízhatósága mindkettőnek abszolút 100% bármelyik üzemmódban. Nálam az olight lett a befutó, de a fiamnak a fenix tetszett az élesebb fókusz miatt, ezért kompromisszumos döntés született, mindkettő a családban maradt.

Most pedig nézzük a két nagyágyút a thrunite catapult v3-at és az olight m3x tritont. Külső jegyük, karakterük teljesen eltérő az olight egy vékony kecses könnyű darab, míg a catapult, ami a mély bordázatával a test vastagságával hűtőbordák számával maga a robusztus agresszió. Az m3x öv clips-el is rendelkezik, amely kabát illetve nadrág szélén meglepően stabilan tartja a lámpát még futás közben is. Kapcsoló rendszerük illetve fényerő váltásuk majdnem azonos, legkisebb és a legnagyobb fényerőt a fejek ki-be csavarásával érhetjük el. A catapult plusz szolgáltatása hogy a fej egyik állásában a nyomó gomb segítségével is lehet gyorsan egymás után üzemmódokat váltani. Ez kis gyakorlás után nagy praktikum. A fény színük teljesen különböző, a catapult hófehér, az m3x sárgásabb. Ez ugyanazt jelenti, mint a fent említett lámpák esetében. Ami számomra még érdekes hogy gyönyörű tiszta és párát jól tűrő tükrökkel rendelkeznek. Mindkettő vetítési távolsága lenyűgöző, szembe menni velük szinte lehetetlen. A megbízhatóságuk itt is kifogástalan. Az akkumulátorokat csak próbából tudtam kimeríteni, normál üzemben egyszer sem. Még egy dolog a praktikum oldaláról, mellyel csak az mx3as rendelkezett, nagyon pontos szépen kidolgozott tok. Vadászatra személy szerint puska lámpának az mx3at javasolnám, míg őrzés, védelmi feladatokra a catapult v3 a meggyőzőbb. Természetesen ez csak az én szubjektív véleményem. De a legfontosabb végeredmény hogy kiváló lámpák birtokába jutottam, mindenféle feladat körben. Ráadásul korrekt, elfogadható áron, kifogástalan kiszolgálás keretében csak köszönni tudom Molnár Balázsnak.
Funtek Artur

2011-11-20 18:54

Körülbelül 7 hete rendeltem meg egy Olight SR51-et egy másik eladótól amit hosszas huzavona után sem sikerült megkapnom! A másfél hetes szállítást ígértek de hetekig nem történt semmi! Akkor döntöttem úgy hogy hivatalos forgalmazóhoz fordulok , ami jó döntésnek bizonyult. Felvettem a taktikailampa.hu-val a kapcsolatot, a rendeléstől számított 2. nap már a kezemben volt a lámpa!!! Korrekt gyors kiszolgálás!! Ami még pozitívum a küldött e-mailekre azonnal jött a válaszok ráadásul a hivatalos forgalmazónál olcsóbb is volt a lámpa mint annál az eladónál akitől először rendeltem! A lámpa spéci fémdobozba érkezett,masszív fogása van erős hotspot.ja. Alapba jár hozzá difúzor, csuklópánt, O gyűrűk és övre felcsatolható tok. A menetek szorosak, jól illeszkednek, a reflektor belül pormentes. Ajánlom mindenkinek a hivatalos forgalmazót!!!! Köszi Balázs a lámpát és a korrekt hozzáállást!!
Kuti Adrián

2011-11-17 13:48

Kb.4-5 hete vásároltam 1 M-20 X tipusu lámpát 1 zöld színü szűrővel és az első vadászatom alalmával a zöld szűrőt használva sikerült lőnőm 1 süldőt.A zöld fény nem foglalkoztatta a disznókak(2xvilágitottam meg)mire lőttem a puskám 8x68-as voere osztrák mauser céltávcső 8x56-os schmidt-bender.
Lövéskor látótávolság gyakorlatilag nulla a lámpa kiváló!!! a lgjobb vétel volt számomra.
Előtte 1 heliatort használtam 1xsem tudtam löni,mert a felvillanás pillanatában elugrott a vad.üdv.qti.
Márta István

2011-11-07 15:40

Sziasztok!
Gondoltam megírom saját véleményem az M3X Triton lámpával kapcsolatban.
Kezdő vadászként nincs sok fegyverlámpával szerzett tapasztalatom, de a sok telefonon feltett kérdésem után belevágtam, és vettem Balázstól egy M3X triton fegyverlámpát.
Megvettem hozzá az akkumulátorokat a töltővel, illetve a mikrokapcsolót, zöld és vörös színszűrőt, valamint a lámpaszereléket amit Balázs gyártat.
Ahogy megérkezett mindjárt szemügyre vettem, azonnal megtetszett. A fénye tényleg erős, szerintem nagyon jó szórásképpel, bár hangsúlyozom nincs sok tapasztalatom még ezen a téren. A lámpa elég könnyű, nekem igazából az aggályom a lövés miatt volt, mert több vadásztól is hallottam, hogy a csőre szerelt fegyverlámpa elviszi a lövést.
És épp emiatt váratott a hozzászólásom eddig, mert végre sikerült kipróbálnom vadászat során is a lámpát.
Vaddisznóra ültem ki, a szóró nagyjából 70 méterre volt.
A zöld szűrőt tettem fel, erről is megoszlanak a vélemények, de az ottani helyi vadászok azt mondták, hogy mintha a zöld szűrőt jobban állnák, ezért ezt tettem fel.
Nem volt holdfény, és borús volt az idő, ezért a keresőtávcsővel már semmit sem értem, csak az éjjellátóval láttam a szóróra.
8 süldő jött ki a szóróra, így hát ki tudtam próbálni a lámpát. Az erősebbik fényre volt állítva, elég lett volna a gyengébb fény is, de elfelejtettem átállítani.
Az első villanás után megugrottak a süldők, majd az erdő széléig csörtettek. De nem telt bele 1-2 perc és újra kijöttek a szóróra. Ismét megpróbálhattam a célzást, és siker.
Ez volt eddig az első lövésem úgy, hogy a fegyverlámpa is fel volt szerelve, de nem tapasztaltam azt ezen a távon, hogy a lövés félrement volna. Itt tényleg bejött a zöld fény, vagy csak a süldőket nem világították még meg lámpával. Ezt nem tudom.
Mindenesetre nem bántam meg, hogy ezt a lámpát választottam.
Köszönöm Balázs.


Levéli Norbert

2011-09-20 16:00

Harmadik éve vagyok boldog tulajdonosa egy M30 -as Tritonnak amit többedmagammal vásároltunk , egy kollégámmal és egy barátommal aki amolyan természetjáró és sokat lámpázik. Nekem a munkám tette szükségessé egy igazi lámpa megvásárlását, mivel naponta használom(éjjelente is is szinte naponta)és elegem volt már abból hogy 3-4 óra munka után a fényerő csökkent , esetleg a lámpám le is merült , nem volt nálam tartalék elem , nem volt töltési lehetőség , kiégett az izzó........stb. Nem beszélve arról hogy hogy amikor pont nem használtam őket akkor pedig a méretüknél és súlyuknál fogva zavaró tényezővé váltak. Amikor megjött az M30 már alig vártuk hogy besötétedjen és ki tudjuk végre próbálni! Sokkhatás ért bennünket , meg azokat is akiknek véletlenül a szemébe világítottunk. Brutális a fényereje . kompakt , szinte alig van súlya , lehet vele strobizni, 3 különböző állítható fényerő ,és szinte mindennapi használat mellett Nekem egy-másfél hónapig világít. Rengetegszer leesett már , vizet is kapott , de nagyon bírja. Sok kollégám akiknek a keze ügyébe került csak csodálkozva néztek , hogy tudhat egy ilyen kicsi lámpa ekkorát világítani. Meg is fertőztem még további három társamat akik szintén öregségi nyugdíjba küldték az addig használt lámpásukat , és azóta már szintén boldogan használják az M30-at mindennapos munkájuk során , iletve az öcsémet is aki megrögzött air-softos , és egy Warrior-al nyomja. Egyszóval a góliát elemmel működő, egy nap alatt lemerülő xenon izzós testületi féltéglákat el kell felejteni.(Maglite , Streamlight.....stb) Az már a múlt. Egy fillért nem érnek, arról nem is beszélve hogy pár forinttal többért szert tehetünk egy tényleg XXI. századi , megbízható , strapabíró, sokoldalú lámpára , ami szinte örökös mint a szegénység!!! Ezt a jó érzést amit nekünk ez a lámpa okozott , még fokozza Balázs ügyfélbarát hozzáállása , segítőkészsége. Köszi OLIGHT , köszi Balázs!
chlpko levente

2011-07-13 15:12

T,cim.köszönöm a gyors korrekt szállitást,ügyintézést.Tisztelettel Chlpko Levente
Földesi Tibor

2011-06-30 15:33

M3X Triton vs. Heliátor II.!

Még mielőtt bárki is valami nagy volumenű csatára gondolna, pusztán csak felhasználói szempontból hasonlítottam össze a két világító eszközt.

Mióta megjelent a Héliátor II. szinte az óta használom. Már első évben a kapacitás miatt akkumulátort kellett cserélnem. Bigbat 6V. 7Ah. Na, ez már bírta a 35Wattos halogén izzót. Csak ez már nem fért bele az ing zsebbe egyrészt a mérete,(9x15x3cm) valamint a súlya (1,5kg) miatt. Sebaj van övtok, kábelcsere az állandóan lecsúszó akkusarok miatt, forrasztás, gyorscsati és már teljes működési biztonság. Pazar fényerő és távolság az állítható szórásképpel minimalizálva a képét, 300 méter fölé is el lehet látni (ez alatt az elbírálhatóságot értem). Precízen a fegyverhez lehet beállítani és a csőrezonanciát sem befolyásolja. Tehát mindent be lehet állítani rajta igaz nem olyan rövid idő alatt, de lehet! Személy szerint a lehető legjobb fegyverlámpák közé sorolnám, természetesen, amit vadászati célra használnak. Amit a használat során nehezményeztem, ha egy másik fegyverre át kellett rakni, akkor ahhoz is be kellett állítani, majd vissza, ez egy kicsit nyűgös, de megoldható. Közeli szórókon elég lett volna sokkal kisebb fényerő is (szinte égette a disznó fülén a szőrt). Meg is tanulták a jószágok, hogy a fény számukra veszélyt jelent és minél intenzívebb annál hevesebben reagálnak rá. Aztán ott van a tápkábel, ami természetesen mindig és mindenbe elakad. Az idők során meg lehetett szokni és vigyázni rá, meg persze a teljesítménye feledtette ezeket a hibákat.

Tavasszal megkockáztattam, persze Balázzsal történt hosszas konzultáció után, egy OLIGHT M3X Triton lámpát. Legalább olyan izgatottan vártam a csomagot, mint a fiam a karácsonyt. Mondanom sem kell minden kiegészítőt is megrendeltem hozzá, ha már lúd legyen kövér. Teljesen más világ, ezzel is ellátni 300 méterig, de sokkal, nagyobb szórásképpel (nem állítható) ami fix. Lehet csökkenteni a fényerőt, ami közeli szóróknál nagy előny, és még ha ez sem elég ott vannak a színszűrők. A zöld a rókákat babonázza meg, a pirossal a disznók rossz látását lehet kihasználni. Ez saját tapasztalat, ami biztos, hogy területenként változhat. Mindent pillanatok alatt lehet változtatni (színszűrők cseréje, fényerő módosítás). Az előttem szóló már leírta a súly értékeket, ahhoz nincs mit hozzá fűzni. A Balázs által készítettet lámpa szerelék nagyon strapabíró és nagyon erősen tartja a lámpát a csövön. Rendeléskor, ha a fegyver csövünk átmérője nem a standard, ne felejtsük ezt megmérni és megemlíteni, mert akkor ahhoz gyártatja le. A csőre történő felszereléskor, már a beállítás is megtörtént. Kábel nincs. Ha elég ügyesek vagyunk, akkor úgy forgatjuk a csövön a lámpát, hogy a kapcsolója, ami hátul van rajta normál fegyverfogás esetén a hüvelykujjunkkal tudjuk működtetni. Ha ez kényelmetlen, akkor van hozzá kis flexibilis kábellel egy mikrókapcsoló, amit tépőzárral egyszerűen tudunk rögzíteni, ahol tetszik . A csőrezonanciára térve, én még nem teszteltem, de olvastam már valahol, hogy valaki kipróbálta egy 9,3x62-es vadászfegyveren, 100 méteres lő távon nem változott a fegyver pontossága. Magam nem tapasztaltam távolabbi lövéseken sem, hogy más lett volna a találati pont, mint amire céloztam. Cal.243
Volt, hogy mind a két eszköz fent volt a fegyveren, úgy próbálgattam, kiszemeltem egy fát vagy bokrot, közelebb, távolabb és figyeltem a részleteket illetve, hogy mennyire látom őket ugyanazon céltávcsövön keresztül. Tagadhatatlan, hogy az M3X-el jobbak a kontúrok és a színek.
A teljesség igénye nélkül írtam itt tapasztalataimról. Amint a birtokomba lesz egyéb érdekesség itt megint közzé teszem.
Üdv. és egy kalappal mindenkinek!
I. Csaba

2011-02-02 19:15

Megleptem magam egy Olight M3X lámpával (az új Cree XLamp XM-L LED-el szerelve). Maximálisan meg vagyok vele elégedve, nagyon jó a fénye, természetes fehér, nem annyira kórházi hideg fényű. Két fokozatú (+strobi), az alacsony fokozaton "csak" 370 lumen, ami a 700 mellett nagyon gyengének tűnik, de valójában ez csalóka.

Két darab 18650-es akkuval, és a toldó elemmel együtt is csak 370 g a súlya. Tokkal együtt is csak 430 g. Jól működik a mód váltó, rendelkezik polaritás és túlmelegedés védelemmel, nagyon jó a "csóva" és a vetítési kép is.

Nagyon köszönöm Balázs segítségét a kezdeti bénázás és az akku probléma megoldásában. Tanulságos volt és gyorsan szakszerűen, profi módon megoldotta a hibás aksi okozta helyzetet...
(Mindenkinek a 18650-es akku használatát javallom és "érdemes" elkerülni a "túl olcsó" aksikat. Inkább Balázstól megvenni a védelemmel ellátott modelleket)..

A lámpát és a boltot is mindenkinek ajánlani tudom, ha lesz további tapasztalat megosztom.
Gondwana

2010-12-28 11:59

Karácsonyra rendeltem egy rakás lámpát. Maximális vásárlói megelégedettségről tudok beszámolni! (Érdemes a blogot is olvasni!)
Igaz, hogy a legújabb XP-G LEDek sokkal nagyobb hatásfokúak a régi XR-E Q5-öktől, de továbbra is a Fenix TK20 fénye tetszik nekem a legjobban (pedig csak XR-E Q2). Mivel a TK20 mindennapos hurcolásra nem praktikus, ezért rendeltem egy LD10-et - meg a kihagyhatatlan ajánlat miatt egy iTP C7/T-t is.
A C7 olcsóbb, használható 3.3V-tól magasabb feszültségről is (LD10, LD20, TK20 nem), minden másban jobban tetszik az LD10: határozottabb, gyorsabb fokozatváltás (a C7-nél kb 5 másodperc, amíg végigér a leggyengébbtől a maximumig), erősebb maximális fokozat, sárgásabb fény. Ráadásul több tesztoldalon azt találták, hogy a legújabb generációs LD10 maximális fényereje meghaladja a gyári értéket - gyakorlatilag ugyanaz a fej van rajta, mint az LD20-on. Mérve az LD20 1db eneloop akkuról ugyanakkora fényerejű, mint az LD10. iTP-nél a C7, C8 és a C9 ugyanaz a lámpafej, külömböző táplálással.
Dőring Attila

2010-12-03 00:11

A második ITP lámpa vásárlása után is csak azt tudom mondani, hogy bárcsak ilyen kereskedők lennének mindenhol.
Balázs, köszönöm szépen :)
Böjtös István

2010-10-01 19:11

Sziasztok én több mint 1éve vettem egy M20 warriort és mi tagadás szuper,lassan 16 éve vadászom de amióta megvan nagyon sok alkalomkor segített nincs vezeték ami akadna és a tömege ami elengedhetetlen,Balázzsal azóta is tartom a kapcsolatot nagyon korrekt! Ha olvasod Balázs jöhetsz disznóra ha van kedved!
Admin

2010-09-27 11:39

2010.09.25.-én a nagytétényi BM lőtéren lövészverseny volt, ahol teszteltük, hogy az Olight M20 Warrior szerelékkel, akkuval együtt 220m-re milyen szórásképet eredményez.
Egy 30.06-os kaliberű Tikka vadászfegyverrel 3 lövést tettünk. Az eredmény az volt, hogy SEMMILYEN mértékben nem befolyásolta a lőképet a lámpa súlya!
Kovács Richárd

2010-08-31 10:59

Fél évvel ezelőtt vásároltam egy ITP A6-os LED lámpát. Barlangkutatáshoz szerettem volna egy strapabíró, könnyen szállítható, nagy fényerejű lámpát, amivel a magasba nyúló kürtőkbe is fel lehet világítani. Az elmúlt időszak bizonyította, hogy ez a lámpa tökéletes választás volt. Barlangi körülmények között is remekül bevált, olyannyira hogy vásároltunk is még kettőt. A három lámpa már ahhoz is elegendő fényt biztosított, hogy fotózni, videózni is tudtunk. Az alábbi linkeken akit érdekel nézzen meg két kis rövid filmet, ahol a vizes-sáros körülmények között ezek a lámpák biztosították a szükséges fényt.
http://www.youtube.com/ariadnebarlang#p/u/2/CHV3GozAYzg
http://www.youtub e.com/ariadnebarlang#p/u/1/c8MTNUjF89Q
Szekeres Tamás

2010-08-17 13:50

Több mint fél éve vásároltam ITP EOS A2 SS lámpát a taktikailampa.hu-n Balázstól.
Azóta ez a rozsdamentes acélból készült, 1 db AA-s akkumulátorral működő kis ékszer mindennapi társammá vált és ennyi idő után bátran állíthatom, hogy nagyon jó minőségű termék tulajdonosa lettem. Nagyon jó üzemidő mellett méretéhez képest igen nagy fényerőt képes produkálni, melyet rugalmasan 3 fokozatban lehet állítani.
Kiegészítőkkel nagyon jól használható fejlámpaként túrázáshoz, futáshoz, nagyon jól teljesít biciklis lámpaként és hétköznapi életben felmerülő feladatok megoldására (pl,szerelési feladatok) is kiválló.
Végül nem elhanyagolható tényezőként fontos megemlíteni a korrekt és rugalmas bolti kiszolgálást.
Herczeg Zsolt

2010-03-01 10:02

Most érkezett meg az ITP A1 EOS SS. Mivel nem volt még ilyen jellegű lámpám, el kellett gondolkodnom, hogyan is lehet a fényerőt változtatni. Már azt hittem, hogy ez is egy "olyan" lámpa, mint a többi vacak, elvégre csodák nincsenek. Aztán jött a gondolat, hogy talán a ki-be kapcsolgatással lehet váltani...
Tisztelt felhasználok! Soha ne nézzetek bele a lámpába! :-)))
Az 56 LED-es kínai fejlámpa csak egy árnyék mellette, pedig az is tud világítani három friss akkuval.
Köszönöm a korrekt és gyors lebonyolítást!
ADMIN MOB

2009-12-15 10:55

László Úrral megbeszéltük a módok váltását, természetesen jól működik a lámpa, de ez is egy vélemény, így megjelentetjük.
László Zoltán

2009-12-15 10:24

Megérkezett a megrendelt LD20-as lámpa hiánytalanul. A mód választással viszont van egy kis problémám, bekapcsolás után "Turbo" mód, ha váltok akkor "Strobe" mód, és ennyi nincs több mód.
Volford Róbert

2009-11-17 21:44

A büntetés-végrehajtásnál dolgozom, biztonsági szakterületen. Lehetőséget kaptunk Balázstól, hogy az új terméküket az ITP A6 Polestar-t tesztelhessük a mindennapi gyakorlatban.
Munkavégzésünk során gyakran válik szükségessé, hogy különböző feladatoknál (pl. kutatás, zárka átvizsgálás,...stb.) kereső lámpákat használjunk. Több gyártó termékét alkalmazzuk. Eddigi tapasztalataink szerint, amelyik megfelelő fényerővel világított, az túl nagy méretű volt, nehézkes a kezelése. A megfelelő méretű pedig nem rendelkezett az ideális fényerővel.
Az ITP A6 ötvözi a pozitív tulajdonságokat. Mérete lehetővé teszi a mindennapi alkalmazást, a fényereje jóval meghaladja az eddig alkalmazott lámpákét.
A stroboszkóp funkció pedig "lehengerlő."
Egy-egy zárkanyitásnál szükséges lehet, hogy a bent lévők ne lássák azt, hogy milyen intézkedésre, hány ember készül, milyen eszközök vannak náluk.
Ezt tudja a lámpa. Esti zárkanyitásnál munkatársainkon teszteltük. 2 m. távolságból alkalmazva lehetetlen volt megállapítani, hányan állnak az ajtóban.
A szem ideg képtelen alkalmazkodni, a fényerő pedig olyan erős, hogy fizikailag kellemetlen.
Volt olyan, aki a későbbiekben szédülésre, hányingerre panaszkodott. A látásfunkció teljes regenerálódásához 30-40 mp. szükséges.
A családom is"kitörő" lelkesedéssel fogadta a lámpát. A legnagyobb "nyúzópróbát" a gyermekeim produkálták. Mondanom sem kell a lámpa itt is megállta a helyét.
A termék tudja azt, ami a technikai leírásban szerepel. Hatalmas fényerő, könnyű kezelhetőség, víz és ütés állóság. Nem találkoztam még hasonló lámpával ebben az árkategóriában.
Tiszta szívből ajánlom mindazoknak, akik igazán jót szeretnének.
Csorba Péter

2009-11-04 20:56

Megérkezett a megrendelt Fenix LD20-as lámpám hiánytalanul. Remek portéka, méretéhez képest meglepően jó fényerőt produkál és a variálható fényerő is nagyon jó benne. Nagyon jól tudom majd alkalmazni munkám során.
Tibai Attila

2009-09-17 15:49

Ipari környezetben teszteltük az Olight T25 és az ITP C8 taktikai változatát (hogy a cég dolgozóit ezekkel szereljük fel). Sajnos a döntés halogatódik, de nem a lámpák használhatósága vagy minősége miatt, hanem azért, mert még mindig nem tudják sokan megérteni, hogy ezért a minőségért ez az ár semmiség. Ahoz képest, hogy "csak" 2 ceruzaelemről (akkumulátorról) megy nagyon jó fénye van mindkettőnek, az üzemódváltás (illetve fényerőszabályozás) nagyon jól meg van oldva és ehhez nem kell lítiumos elemekbe vagy töltőbe és akkuba beruházni. Mérete szerintem ideális, nem túl nagy de nem is kicsi, még kesztyűs kézben is érzi az ember hogy van azért valami a kezében. Szinte lehetetlen megmondani, hogy melyik a jobb, az Olight esetében praktikus az övcsipesz az ITP viszont csipesz nélküli de mintha jobb lenne a fogása. Fényerőben minimális a külömbség (az Olight javára). Két kiváló lámpa azoknak akik idegenkednek az újabb fajta energiaforrásoktól (Litium elem vagy akku)
Tudakozó Attila

2009-09-09 01:26

Szia Balázs! Csak tesztelek csipetnyit,és ha lenne olyan akinek nem jött be a lámpa /ez kizárt,hiszen nekem is van/akkor ő most szidhatna ha akarna.Sok sikert az oldalhoz.
Vecsera Balázs

2009-08-11 21:03

Én "csak" egy LD10-est vettem, egy Mini-Mag Led alkalmi helyettesítésére, és most teljesen odavagyok ennek a kicsinek a fényéért. Intenzívebb, mint a Mag (50%-on is alig gyengébb), építése kiváló, további pozitívum a szabályozható teljesítmény- máris ő a kedvenc mindenes. Nekem óriási meglepetést okozott ez a lámpa, és biztos vagyok benne, hogy akik a nagyobb testvéreivel lepik meg magukat - barátaikat - nem fogják megbánnni . A boltról, Molnár Balázsról szintén szuperlatívuszokban lehetne beszélni, megrendelés után egy nappal már a kezemben volt az áru:)
Szilágyi Zsolt

2009-07-15 22:03

A minap vásárolt Fenix ld20-as lámpával maximálisan elégedett vagyok meglepően nagy fényerővel világit.
Kiváló a bolt csak jót mondhatok villámgyors és nagyon korrekt.
Tulok Krisztián

2009-07-11 21:34

Kezdő vadászként komoly problémát jelentett egy megfelelő fegyverlámpa kiválasztása. Hónapok óta keresgéltem a neten véleményeket, hozzászólásokat. Az eddigi ledlámpáktól kicsit tartottam a színhőmérsékletük miatt. Aztán jött a Fenix TK 20!! Természetes fényű leddel. Molnár úrral való beszélgetésem egyértelművé tette, hogy nem kell tovább keresnem! Lassan négy hete használom a lámpát, szinte napi rendszerességgel. A 2db "nyuszis" elem most kezd gyengülni!! 150 - 180 méterig nagyon kiváló! Próbaképp rendeltem hozzá piros szűrőt is. Azt kell hogy mondjam, max. 50-méterig használható a szűrővel, viszont a vaddisznó állja!!!

Összegzésképp talán csak annyit, hogy két vadásztársam is igényét fejezte ki egy TK 20 beszerzésére! Kicsi, könnyű és könnyen kezelhető!

Molnár Balázsnak pedig szeretném megköszönni a segítségét, valamint a pontos és gyors kiszolgálást!!
Admin MOB

2009-05-25 08:08

Új megjelenés:
Az Élmény Vadász magazin április-júniusi számának kínáló rovatában is megjelentek a lámpákról információk. Köszönet érte a magazin szerkesztőségének..
Szokol Dávid

2009-05-24 22:32

Nagyjából egy hónapja vásároltam egy Fenix LD20 lámpát. Egy O-light lámpa jöhetett volna még szóba, de megérte a kis ártöbblet a Fenixért, nagyon remek lámpa. Először megemlíteném az elektronikát, ami kiválóan szabályozza a ledet függően attól, hogy az elemek milyen állapotban vannak. Két duracell procell AA méretű elemmel használom a lámpát, immár egy hónapja, most tart ott, hogy a turbo és a legerősebb fokozatot leszabályozza. Mindezt úgy, hogy haszáltam, szinte minden nap, ezen kívül volt túrán is. Fényereje is kiváló, közelre kivétel nélkül mindig elég a legkisebb fokozata is, éjszaka a természetben pedig a másodiknál ritkán használtam magasabb fokozaton. Amit még megemlítenék, hogy tokja igen kiváló, egy hónapja le se vettem az övemről. Volt része sportban, biciklizésben, futásban is, a lámpát biztosan tartja.
A vásárlásról is csak jót tudok mondani, megnézhettem és összehasonlíthattam a lámpák fényerejét, Molnár Balázs nagyon készséges volt, ezúton is köszönöm mégegyszer!
Martyn Róbert

2009-05-20 10:33

Ezen honlap útján rendeltem 1 db.Olight M30-ast, amely tökéletesen működik a 3.db. LC16340-es Li-ion akksimmal. Természetesen igaz, hogy minden helyzetben perfect ez a lámpa a fényerőbeállítási lehetőségek miatt, szerintem nem versenytársa semelyik jelenleg kapható MC-e-s lámpa sem, az említettek és a kis méretéhez képest.
Maximálisan korrekt volt az ügyintézés, Molnár Balázs az e-mailben írt kérdéseimre, felvetéseimre rögtön reagált.Ahogy ígérte,már másnap megérkezett az áru. Teljesen elégedett vagyok azzal és az ügyintézéssel is.Szinte ahogy kigondoltam, már itt is volt.
Bár teljes sötétségben még nem tudtam kipróbálni a legnagyobb fényerőt(700lumen), de nyilván még hatékonyabb, mint közvilágítással szórt fény mellett. De azért méretéhez képest a fenix PD 20-asom is kiváló, nagyon nagy fényerejű lámpa.Azt is csak ajánlani tudom mindenkinek, ráadásul érdekesség számomra, hogy az LC 16340-es, 3,7V-os, 1300mA-es akksival -ellentétben
a 3,0V , 600mA-essel -folyamatos turbó módban sem melegszik.
Szabó péter

2009-05-08 17:17

Bocsi nem tudtam befejezni az .elado nagyon korrekt.a lámpa FULL EXTRÁS 200 méter meg sem kottyan neki!!!!! NINCS VETÉLYTÁRSA A PIACON!!!! Mindenféle tartozék megvehető hozzá!!!!
Szabó péter

2009-05-08 17:07

Aki igazi lámpát akar vásárolni az ne tegyen mást vegyen olight M20 VARIORT, VAGY M30-at minden célnak megfelel!!!!!
Szőcs Gábor

2009-04-16 10:31

Sziasztok.
Kb. 2 hete vásároltam meg az M20 Warrior-t és teljesen le vagyok nyűgözve. Hihetetlen, hogy 1 LED mire képes. Nagyon jól teljesit a lámpa. Főleg nekem vadászati célokra kellett és nagyon bevált. A piros fény se kutya. Igaz nagyon leveszi a LED erejét, de vadászatnál kiválóan működik, ezt garantálom.
Nálam nagyon bevált és ajánlom másoknak is, főleg a vadász társaknak.
Horváth Zsolt

2009-03-29 17:31

A FeHoVán vásároltam egy Olight M20 Warrior Premium LED-es lámpa szettet. Elöljáróban az ígérteket abszolút teljesített a lámpa. Végeztem egy összehasonlító tesztet a Mag-lite 3 elemes Led-es lámpa és szóban forgó M20-as lámpa között. A két lámpa között óriási a fényerőben mutatkozó különbség, az M20-as javára. A tömegben is nagy különbség mutatózik, Mag-lite 880g, míg az M20-as 160g. Szerintem az ár/értékarány nagyon jó! A webáruház vezetőjének segítőkészsége példa értékű. Úgyhogy mindenkinek ajánlom az M20-a megvásárlását. Nem fog csalódni!
Admin MOB

2009-03-23 08:01

Több airsoftos felhasználóktól érkezett olyan kérdés, hogy kapható-e cserelencse, ha azt a lövedék betörné.
Sajnos nincs cserelencse, de nem is kell!
A FEHOVA ideje alatt a Keleti Front Airsoft Szaküzlet kollégáival teszteltük az M20 Warrior "lövésállóságát".
Először 220 fps-os, majd 300 fps-os fegyverrel 1m-en belüli távolságból adtunk le lövéseket közvetlenük a lámpára. A LENCSÉNEK SEMMI BAJA SEM TÖRTÉNT!
Admin

2009-03-15 19:36

A Vadászati Információs Portálon olvasható három lámpánk tesztje:

http://gportal.hu/gindex.php?pg=185489&nid=4940708
Székely János

2009-03-14 15:22

Körülbelül 7-8 hónapja kerültem kapcsolatba az Olight termékcsaláddal, és mondanom sem kell, elsőre is nagy meglepetés volt, hogy egy ilyen kis lámpából, hogy tud ekkora energia felszabadulni. Előszőr egy Olight M 20 Warrior-t tesztelhettem, mind a napi életben, mind vadászat során. Akinek csak megmutattam, legyen műszaki ember, tervező, vadász stb. mindenki elismerréssel fogadta, sőt legtöbben rendeltek is már ilyen lámpát. E lámpáról nem is mondanék többet, hiszen a többi hozzászóló tökéletesen jellemezte.
Bemutatnám viszont az Olight T10 CSODÁT, ez a kis lámpa (méretére értendő) 190 lm teljesítményre képes egy 3V-os CR123A elem segítségével. Ez a fényerő ha nem is éri el a Warrior teljesítményét (250 lm), nem sokban tér el tőle, igaz 1 órán át képes ezt tartani. De ezen kívül további 4 fényerősség állítható be rajta, az adott tevékenységnek, használati célnak megfelelően, így egy elem élettartama nálam 3-4 hónap rendszeres használat mellett. Én kifejezetten utánkereső lámpaként használom, egy "headband" segítségével, így egyrészt kényelmes, másrészt mindkét kezem használni tudom a bokrok alatti kúszás során. Ezen kívül a lámpa tud még egy stroboszkóp funkciót, melyet eddig egyszer kellett használnom, egy orvadásznak vélt autó vezetőjével szemben aki láthatóan nem akart megállni az első jelzés alkalmával. A villogás hatására azonnal megállt, elmondása szerint semmit nem látott tovább az útból. A lámpa ezen kívül még két külömböző fényerősségű SOS jelzés leadására képes, ezt mint vadász, vagy mint magánember nem tudom kihasználni, de egy motoros barátom szerint kifejezetten alkalmas a motorosoknak, quadosoknak éjszakai helyzetmegjelölés, egymás tájékoztatása céljára.
Ezt a "kis lámpát" mindenkinek csak ajánlani tudom, még hölgyeknek is, figyelembe véve praktikusságát, mérétét és használhatóságát, és nem utolsó sorban az árát.
Hidvégi Balázs

2009-03-04 11:35

Nekem egy Olight M20 Warriorhoz sikerült hozzájutnom. Nem bírtam ellenállni az ajánlatnak, valóban megdöbbentő a fényerő és ennek tükrében nem mondható drágának ez a lámpa. Nagyon praktikus a mérete miatt és a szabályozható fényerő miatt és az akksija is elég strapabíró. Jó vétel!
Tokai László Szds.

2009-02-27 10:02

OLIGHT M20 Warrior külső formája és kialakításai már magában is erőt sugároz nagyon jó a fogása. A kapcsoló könnyen kezelhető. A három különböző fényerő nagyon jól használhat különböző szituációkban. Az első fokozat (7 lumen) mely térképolvasáshoz bőven elegendő vagy akár egy késő éjszakai hazaérkezésnél a kulcslyuk megtalálásához. A második fokozat (90 lumen) egy táborozásnál, vagy egy éjszakai sétánál elegendő fényerőt biztosít. A harmadik fokozat (250 lumen) vadászat során akár puska akár íj esetében jó szolgálatot tehet. A negyedik funkció a stroboszkóp. Mint katona és airsoft-ban illetve paintball-ban járatos ember azt mondhatom, hogy számomra ez a funkció volt a legjobban használható. Egy épületbe való behatolásnál az ellenfelek a játék végén arról számoltak be, hogy leblokkolta őket a stroboszkóp illetve mozgáskoordinációs zavarok léptek fel náluk. Nem igazán tudták eldönteni, hogy hova is kellene esetleg lőni.
A lámpához kiegészítőként megvásárolható érintő kapcsoló igen érzékeny, ez számomra néha zavaró volt de megfelelő helyen elhelyezve a puskán vagy egyéb más fegyveren megakadályozhatjuk a véletlen indítást, mely sok esetben bizony hátrányos lehet a lámpa használójával szemben. Ezért talán készítenék hozzá egy mikrokapcsolós rendszert.
A hozzá tartozó bővítő csőnek köszönhetően forgalomirányító lámpaként is használható.
Összességében szerintem a lámpa mind anyagaiban mind használhatóságában kiemelkedő és hasonló tudású társaihoz képest sokkal jobb az ár érték aránya. Tiszta szívvel tudom ajánlani Rendőr, Katona, Biztonsági őr, Kutatómentő, Mentő kollégáknak és természetesen de nem utolsó sorban a Vadásztársaknak.
Molnár Szabolcs

2009-02-24 20:02

Fél évvel ezelőtt vettem egy Olight T15-ös taktikai lámpát. Minden időjárási körülmények között megbízhatóan működik. Sajnos már az ütésállóságát is leteszteltem és jelesre vizsgázott! Könnyen kezelhető, kis helyen elfér. Fényereje a LED miatt egyenletes és erős, viszont fogyasztása a "hagyományos" izzók töredéke. Állítható fényereje sok helyzethez alkalmazkodik. Csak ajánlani tudom mindenkinek a kiváló minőségű és ár érték viszonyban egyedülálló lámpákat!